Έκλεψαν το Tesla του Νικ Κύργιου αλλά ο τενίστας… τους την έφερε!

Ο ελληνικής καταγωγής τενίστας βοήθησε τις αρχές να συλλάβουν τον ληστή του Tesla του, το οποίο εκλάπη από τη μητέρα του με την απειλή όπλου.

  • -
  • -

Ένα τραγικό περιστατικό συνέβη στον Νικ Κύργιο, όταν ένας ληστής «βούτηξε» το Tesla του. Το σημαντικότερο ωστόσο, δεν ήταν ότι του πήραν το αυτοκίνητο, αλλά ο τρόπος που αυτό έγινε. Πιο συγκεκριμένα, η μητέρα του Αυστραλού τενίστα με καταγωγή από την Ελλάδα, απειλήθηκε με όπλο προκειμένου να παραδώσει τα κλειδιά του ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Εκείνη ευτυχώς, κατάφερε να ξεφύγει και έτσι μόνο το Tesla έμεινε στην κατοχή του δράστη. Όχι για πολύ, όμως…

Κλοπή Tesla; Όχι και τόσο έξυπνη ιδέα!

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφέρουμε ότι η Tesla προσφέρει μια από τις καλύτερες και πιο ολοκληρωμένες εφαρμογές για το smartphone του ιδιοκτήτη. Μέσα από το app της εταιρείας, δίνεται η δυνατότητα εντοπισμού live της θέσης του οχήματος, παρέχεται πρόσβαση στις κάμερες του αυτοκινήτου, ενώ μπορεί να οριστεί συγκεκριμένο όριο ταχύτητας που ξεκλειδώνει μόνο με τον κωδικό που ορίζει ο ιδιοκτήτης. Ο Νικ Κύργιος λοιπόν, χρησιμοποίησε τα μέσα που δίνει η εφαρμογή.

Δείτε ακόμη: Μύθος ή αλήθεια; Κλέβονται πιο δύσκολα τα Tesla;

Έθεσε όριο ταχύτητας στα 50 μίλια ανά ώρα (80 km/h), το κατώτατο που μπορεί να επιλεχθεί και κοινοποίησε την τοποθεσία του αυτοκινήτου στις αρχές. Το περιστατικό δεν άργησε να διευθετηθεί από την αστυνομία της Καμπέρα, καθώς εκεί σημειώθηκε η κλοπή. Με το αυτοκίνητο να μην μπορεί να αναπτύξει υψηλές ταχύτητες, οι αρχές πρόλαβαν τον ληστή και τελικά, τον σταμάτησαν, δίνοντας λήξη στο συμβάν. Ο ληστής πρόβαλλε αντίσταση, οι αστυνομικοί όμως χρησιμοποίησαν ακόμη και taser προκειμένου να ακινητοποηθεί και να του περάσουν χειροπέδες.

Τελικά, το Tesla επέστρεψε στην κατοχή του Νικ Κύργιου. Το σημαντικότερο είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός, καθώς μη ξεχνάμε ότι η Νορλάιλα Κύργιου, μητέρα του τενίστα, βίωσε μια τρομακτική εμπειρία που σίγουρα θα χρειαστεί καιρό μέχρι να ξεπεράσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...