Φθηνά ελαστικά: Είναι πολύ πιο επικίνδυνα από όσο νομίζεις! [video]

Η σύγκριση μερικών low budget ελαστικών με ένα σετ Continental PremiumContact 7, αποκαλύπτει την τεράστια διαφορά που υπάρχει μεταξύ τους σε απόδοση.

  • -
  • -

Σε κανέναν δεν αρέσει όταν φτάνει η στιγμή για αλλαγή ελαστικών στο αυτοκίνητο. Πρόκειται για ένα αρκετά υπολογίσιμο κόστος, ενώ αν κάποιος θέλει να τοποθετήσει μια από τις… πρωτοκλασάτες μάρκες, θα κληθεί να πληρώσει αρκετές εκατοντάδες ευρώ. Πολλές φορές, ακούμε κάποιον να μας λέει ότι βρήκε «ευκαιρία» κάτι ελαστικά με περίεργα ονόματα, τα οποία πιθανότατα προέρχονται από τα βάθη της Ασίας ή από παντελώς άγνωστα εργοστάσια. Πολλές φορές συνοδεύεται από προτάσεις του στυλ «βάλε αυτά, το ίδιο είναι». Πέρα από ότι είναι μαύρα και στρογγυλά, μάλλον δεν υπάρχουν άλλες ομοιότητες

Είναι επικίνδυνα τα φθηνά ελαστικά;

Για να μην παρεξηγηθούμε, υπάρχουν και πολύ αξιόλογα ελαστικά αυτοκινήτων σε πιο οικονομικές τιμές. Οι περισσότερες μεγάλες μάρκες του χώρου έχουν και θυγατρικές εταιρείες που φτιάχνουν λάστιχα με αρκετά καλά χαρακτηριστικά, σε σαφώς χαμηλότερες τιμές. Εμείς, δεν αναφερόμαστε σε αυτά, αλλά στα παντελώς άγνωστα που ακούμε για πρώτη φορά. Το γνωστό κανάλι Tyre Reviews στο YouTube μάζεψε διάφορους τύπους ελαστικών και πραγματοποίησε μερικά συνηθισμένα τεστ, έχοντας σαν σημείο αναφοράς τα πολύ καλά και ολοκληρωμένα Continental PremiumContact 7. Ποια είναι τα αποτελέσματα;

Στο στεγνό, η ψαλίδα δεν ανοίγει σε πολύ μεγάλο βαθμό. Τα ελαστικά οικονομικής επιλογής τα καταφέρνουν αρκετά καλά σε γενικές γραμμές, εκτός από μερικούς τύπους που πραγματικά δείχνουν να είναι πολύ κατώτερων προδιαγραφών. Τα… σοκαριστικά αποτελέσματα έρχονται στο βρεγμένο και, κυρίως, στο φρενάρισμα. Πραγματοποιώντας τη διαδικασία με τα Continental PremiumContact 7, η πέδηση γίνεται αποτελεσματικά και το Volkswagen Golf της δοκιμής ακινητοποιείται πολύ πίσω από το εικονικό εμπόδιο ενός ανθρώπου. Με τα ελαστικά οικονομικής επιλογής όμως, το Golf παρέσυρε το εμπόδιο, αλλά και έναν κώνο, με τη διαφορά να είναι σοκαριστική.

Φθηνά ελαστικά – Να τα προτιμήσω;

Επειδή με την ασφάλειά μας δεν παίζουμε, η δική μας πρόταση είναι να τοποθετείτε πάντα καινούργια, καλά λάστιχα γνωστών εταιρειών. Η αντικατάσταση γίνεται περίπου κάθε τέσσερα χρόνια ή κάπου στα 40.000 χιλιόμετρα, οπότε ανάμεσα στα διαστήματα μπορείτε να εξοικονομείτε μερικά χρήματα για αυτόν τον σκοπό. Σκεφτείτε να χρειαστεί να φρενάρετε στο βρεγμένο και να μην τα καταφέρετε!

Δείτε ακόμη: Δοκιμή ελαστικών - Ποιο είναι το καλύτερο λάστιχο στις 17 ίντσες;

Η ζημιά που θα προκαλέσετε θα είναι πολλαπλάσια από τα 100-150 € που θα γλιτώσετε, ανεξάρτητα από τους τραυματισμούς που ίσως προκύψουν, οι οποίοι είναι και σημαντικότεροι. Επίσης, τα φθηνά λάστιχα συνήθως φθείρονται πολύ γρηγορότερα και ζητούν πολύ πιο σύντομα αντικατάσταση. Άρα, ίσως να μη συμφέρουν κιόλας, πέρα από όλα τα υπόλοιπα μειονεκτήματά τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...