Citroen Xantia κινούνται με 200 km/h με… 3 τροχούς! [Video]

Κάποιες Citroen Xantia αποδεικνύουν ότι όχι μόνο ισορροπούν σε 3 ρόδες, αλλά ταξιδεύουν και σε υψηλή ταχύτητα

  • -
  • -

Τα Citroen της δεκαετίας του ‘80 και του ‘90, από το εργοστάσιο κυκλοφορούσαν με πνευματικές αναρτήσεις οι οποίες ψήλωναν και χαμήλωναν το αυτοκίνητο, ενώ ταυτόχρονα σε περίπτωση αλλαγής ελαστικού δεν χρειαζόταν γρύλος για την ανύψωση του αυτοκινήτου.

Αρχικά, οι υδροπνευματικές αναρτήσεις οι οποίες ονομάστηκαν Hydractive, εμφανίστηκαν στα XM και ύστερα στα Xantia. Ενώ από μόνα τους αποτελούσαν μια πολύ ενδιαφέρουσα ανακάλυψη, η Citroen το πήγε ένα βήμα παραπέρα τοποθετώντας στα Xantia «κοντρολάκι» το οποίο έλεγχε το ύψος της ανάρτησης.   

Έτσι, σήμερα το YouTube έχει γεμίσει με βίντεο όπου κάτοχοι Xantia και XM κινούνται με χαμηλή ταχύτητα, χωρίς τη μία ρόδα του αυτοκινήτου. Ωστόσο στο παρακάτω βίντεο οι εμπλεκόμενοι το πήγαν ένα βήμα παραπέρα εκτέλεσαν πολύ ριψοκίνδυνης προσπάθεια.

Πιο συγκεκριμένα, βλέπουμε 3 Citroen Xantia να κινούνται στην εθνική οδό χωρίς τη μια τους ρόδα. Παρόλο που το γεγονός έχει επαναληφθεί, σε αυτή την περίπτωση τρόμο προκαλεί η ταχύτητα την οποία έχουν αναπτύξει τα 3 Xantia, με το ταχύμετρο να δείχνει έως και 200 km/h… με 3 ρόδες!

Σαν να μην έφτανε το ότι από μόνη της η οδήγηση με μια ρόδα λιγότερη είναι μια πολύ επικίνδυνη πράξη, καθώς τα αυτοκίνητα είναι πιο ασταθή, το ένα από τα αυτοκίνητα έκανε και ελιγμό για να αποφύγει ένα φορτηγό στην μεσαία λωρίδα, με αυτά τα χιλιόμετρα. Ευτυχώς δεν συνέβη κάποιο ατύχημα, τουλάχιστον μέχρι την λήξη του βίντεο, αλλά μια τέτοια προσπάθεια είναι πλήρως κατακριτέα και ελπίζουμε να μην επαναληφθεί.

Δείτε το βίντεο! 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...