Αθήνα-Αράχωβα: Πόσα θα πληρώσω σε διόδια;

Η Αράχωβα είναι ένας από τους πιο δημοφιλής προορισμούς, προσελκύοντας χιλιάδες εκδρομείς τόσο τα Σαββατοκύριακα, όσο και την περίοδο των εορτών.

  • -
  • -

Στην Αράχωβα, το παραδοσιακό χωριό της Βοιωτίας, τις γιορτές του Πάσχα, τα τριήμερα, αλλά και τα Σαββατοκύριακα, ειδικά τον χειμώνα, επικρατεί το αδιαχώρητο. Χτισμένη στις νότιες πλαγιές του Παρνασσού, σε υψόμετρο 970 μέτρων, μαγεύει τους επισκέπτες με τα γραφικά πλακόστρωτα σοκάκια της και το κοσμοπολίτικο πρόσωπό της.

Το γεγονός ότι βρίσκεται κοντά στην Αθήνα, διαθέτει το κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας και προσφέρει πολυάριθμες δραστηριότητες, αλλά και πληθώρα εξαιρετικών προτάσεων για διαμονή, φαγητό και διασκέδαση, την κατατάσσουν στους top ελληνικούς  προορισμούς.

arachova

Πόσα είναι τα διόδια για Αράχωβα

Από την Αθήνα, η διαδρομή των 170 χιλιομέτρων προς Αράχωβα, είναι σύντομη και ευχάριστη. Η απόσταση διανύεται σε λιγότερο από 2 ώρες με το αυτοκίνητο, μέσω της Νέας Οδού. Ακολουθείς τη εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας μέχρι την έξοδο για Κάστρο. Στη συνέχεια οδηγείς με κατεύθυνση τη Λιβαδειά και αφού στρίψεις δεξιά, οδεύεις για τον τελικό προορισμό, την Αράχωβα.

Στη διαδρομή αυτή υπάρχουν δύο σταθμοί διοδίων, ένας στις Αφίδνες όπου το κόστος των τελών διοδίων ανέρχεται στα 3,30 € κι ένας ακριβώς μετά τη Θήβα όπου το κόστος είναι στα 3,90 €. Για το πήγαινε-έλα λοιπόν, για τα διόδια θα δώσεις 14,40 €.

Πώς θα γλυτώσω χρήματα στα διόδια

Με μια ελαφρά παράκαμψη και χωρίς να σπαταλήσεις πολύ χρόνο – γύρω στα 10 λεπτά – μπορείς να γλυτώσεις κάποια χρήματα. Συγκεκριμένα, αντί να βγεις από Κάστρο και να περάσεις από Ορχομενό, βγαίνεις από την εθνική οδό στα πλευρικά διόδια της Θήβας όπου το κόστος είναι 1,50 €. Ακολουθείς τη διαδρομή προς Αλίαρτο, από εκεί προς τον περιφερειακό της Λιβαδειάς και ανηφορίζεις για Αράχωβα.

arachova

Διαβάστε επίσης: Πάσχα στην Καλαμάτα: Πόσο κοστίζουν βενζίνες-διόδια;

Για διόδια μέσω των πλευρικών της Θήβας θα καταβάλεις μετ’ επιστροφής συνολικό αντίτιμο αξίας 9,60 €, δηλαδή θα κάνεις οικονομία 4,80 €, όσο κοστίζουν δύο καφεδάκια στο χέρι.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...