Το φθηνότερο Tesla Model Y πλέον είναι τετρακίνητο

Η Tesla ξεκίνησε από την αμερικανική αγορά τη διάθεση ενός νέου τετρακίνητου Model Y, σε χαμηλότερη τιμή από τις γνωστές σε εμάς εκδόσεις Long Range και Performance.

  • -
  • -

Η Tesla πρόσθεσε ένα νέο Model Y στην γκάμα των επιλογών της στην ιστοσελίδα της στις ΗΠΑ. Σε αντίθεση με τα υπάρχοντα Model Y Long Range και Model Y Performance, αυτή η νέα έκδοση ονομάζεται απλώς Model Y. Παρόμοια με το Model 3, το οποίο έχει μια εισαγωγική έκδοση με απλοποιημένο όνομα, αυτό το νέο Model Y είναι ουσιαστικά η αντίστοιχη έκδοση Standard Range που συναντάμε στο Model 3.

Το νέο Model Y είναι τετρακίνητο καθώς έχει δύο κινητήρες, έναν στον μπροστά άξονα κι έναν στον πίσω, σε αντίθεση με το αντίστοιχο εισαγωγικό Model 3 που είναι πισωκίνητο. Η Tesla ισχυρίζεται ότι αυτό το Model Y έχει 449 km αυτονομία με βάση τον κύκλο μέτρησης της EPA (η αμερικανική αρχή περιβάλλοντος), αριθμός σαφώς μικρότερος από τα 531 km του Long Range και από τα 487 km του Performance.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a298c8e5e04d02cd93af3dda2e0199fe.jpg

Πόσο κοστίζει το φθηνότερο Model Y;

Η νέα έκδοση του Model Y είναι η οικονομικότερη που προσφέρει η Tesla στην γκάμα της στην αμερικανική αγορά, καθώς ξεκινά από τα 49.990 δολάρια με λευκό χρώμα και μαύρο εσωτερικό από συνθετικό δέρμα. Η τιμή αυτή είναι εντός του ανώτατου ορίου της πρόσφατα ανανεωμένης ομοσπονδιακής φορολογικής έκπτωσης για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, αν και μένει να δούμε αν το πακέτο μπαταριών του νέου Model Y θα του επιτρέψει να λάβει πλήρως τη φορολογική έκπτωση των 7.500 δολαρίων.

Δείτε ακόμα: Κάναμε 900 km δωρεάν με Tesla Model Y Performance - Πολύ γκάζι, μηδέν κόστος!

Η Tesla έχει προσφέρει στο παρελθόν μια έκδοση του Model Y παρόμοια με αυτή, για την οποία υπήρχε η φήμη ότι θα έβγαινε από το Giga Texas, εξοπλισμένη με μπαταρίες τύπου 4680. Αυτή η έκδοση ήταν διαθέσιμη για ένα διάστημα, αλλά γρήγορα αφαιρέθηκε από τις επιλογές. Αυτή είναι η πρώτη φορά που εμφανίζεται ως διαθέσιμη για όλους τους αγοραστές των ΗΠΑ στην επίσημη ιστοσελίδα της Tesla.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/9ea804972afe1fed3e86a8c2a4298029.jpg

Όσον αφορά τις προδιαγραφές, η Tesla υποστηρίζει ότι το εν λόγω Model Y μπορεί να επιταχύνει από το 0 στα 100 km/h σε 5,0 δευτερόλεπτα και έχει τελική ταχύτητα που περιορίζεται στα 217 km/h. Οι πελάτες που θα παραγγείλουν το φθηνότερο Model Y στην ιστοσελίδα της Tesla μπορούν να αναμένουν την παράδοση ήδη από αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της αυτοκινητοβιομηχανίας.

Θα δούμε αυτό το Model Y και στην Ελλάδα;

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια ενημέρωση για το αν θα δούμε το φθηνότερο και τετρακίνητο Model Y στην Ελλάδα, οπότε είναι άγνωστο και τι θα γίνει με την τιμή, σε περίπτωση που έρθει στα μέρη μας. Πάντως, αυτή τη στιγμή οι τρεις εκδόσεις του Model Y στην Ελλάδα είναι οι Model Y, Model Y Long Range και Model Y Performance, με την τιμή στα 46.990, 53.990 και 63.990 ευρώ, αντίστοιχα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...