Το Opel Mokka-e γίνεται ένα πρακτικό, ηλεκτρικό επαγγελματικό

Η Opel παρουσίασε μια νέα έκδοση του Mokka-e, αυτή τη φορά ως όχημα συνεργείου και σέρβις, για τους επαγγελματίες του χώρου που θέλουν να μετακινούνται αμιγώς ηλεκτρικά.

  • -
  • -

Η Opel παρουσίασε το Mokka-e ως όχημα εξυπηρέτησης συνεργείων, με σύστημα συρταριών και ραφιών στο πίσω μέρος. Αυτό το νέο χαρακτηριστικό προέρχεται από την Bott, μία εταιρεία που ειδικεύεται σε μετατροπές, η οποία έχει ενσωματώσει ένα πλαίσιο ασφαλείας που είναι στερεωμένο στο αμάξωμα του αυτοκινήτου.

Το σύστημα Vario3 της Bott είναι σχεδιασμένο για την ασφαλή και βολική αποθήκευση εργαλείων και μικρότερων ανταλλακτικών, ενώ αν απαιτείται περισσότερος χώρος, η μονάδα μπορεί να αφαιρεθεί. Ωστόσο, μόλις τοποθετηθεί το σύστημα συρταριών, το Mokka-e μετατρέπεται σε διθέσιο όχημα. Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο παραμένει ευρύχωρο και το πλεονέκτημα του συστήματος συρταριών είναι ότι το πρόσθετο βάρος κατανέμεται ομοιόμορφα.

opel-mokka-e-mokkae-ilektriko-epaggelmatiko-sirtaria-2

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναβαθμισμένου Opel Mokka-e

Η Opel ανακοίνωσε ότι το Mokka-e στο οποίο θα είναι διαθέσιμη η μετατροπή διαθέτει μπαταρία 50 kWh και ηλεκτροκινητήρα 136 ίππων, επιτρέποντάς του να διανύει έως και 338 km σύμφωνα με τον κύκλο WLTP. Ωστόσο, αυτή η δήλωση προκαλεί έκπληξη, καθώς η Opel είχε ανακοινώσει πριν από λίγο καιρό ένα νέο σύστημα ηλεκτροκίνησης για το Mokka, με ισχύ 156 ίππων και αύξηση του ενεργειακού περιεχομένου της μπαταρίας από 50 σε 54 kWh. Δεν είναι σαφές αν το αναβαθμισμένο σύστημα θα είναι διαθέσιμο και στην τροποποιημένη έκδοση του Mokka-e.

Δείτε ακόμα: Ηλεκτρικά van: Οι τιμές των φτηνότερων στην Ελλάδα

Πλεονεκτήματα και προδιαγραφές ασφαλείας του επαγγελματικού Opel Mokka-e

Το Mokka-e, με τις συμπαγείς διαστάσεις του SUV, αποτελεί μια πρακτική επιλογή για οχήματα συνεργείου και σέρβις. Η Opel αντιμετωπίζει το ζήτημα του περιορισμένου αποθηκευτικού χώρου στα οχήματα συντήρησης με την εισαγωγή αυτού του νέου χαρακτηριστικού. Το σύστημα συρταριών και ραφιών θα βοηθήσει το προσωπικό του σέρβις να διατηρεί τα εργαλεία και τα ανταλλακτικά του οργανωμένα και προσιτά. Το σύστημα είναι σχεδιασμένο για να είναι ασφαλές, με την Bott να επιβεβαιώνει την ασφάλειά του σε δοκιμές πρόσκρουσης.

opel-mokka-e-mokkae-ilektriko-epaggelmatiko-sirtaria-3

Συνολικά, η απόφαση της Opel να διαθέσει το Mokka-e στην αγορά ως όχημα συντήρησης είναι μια έξυπνη κίνηση. Επιτρέπει στην εταιρεία να επεκτείνει τη χρήση των ηλεκτρικών οχημάτων της πέρα από την προσωπική χρήση και στον εμπορικό τομέα. Αναδεικνύει επίσης την ευρυχωρία και την αξιοπιστία του αυτοκινήτου, καθιστώντας το μια πρακτική επιλογή για τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να στραφούν σε ηλεκτρικά οχήματα. Με την αυξανόμενη ζήτηση για ηλεκτρικά οχήματα, η απόφαση της Opel να παρουσιάσει το Mokka-e ως όχημα υπηρεσιών μπορεί να προσελκύσει περισσότερους εμπορικούς πελάτες και να βοηθήσει την εταιρεία να επιτύχει τους στόχους της για τη βιωσιμότητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...