Έτοιμο το νέο Volkswagen ID.7: Πότε έρχεται Ευρώπη;

Το νέο ηλεκτρικό sedan της Volkswagen με την ονομασία ID.7 είναι έτοιμο. Η αυτονομία του αγγίζει το εντυπωσιακό νούμερο των 700 km.

  • -
  • -

Η αντίστροφη μέτρηση για το λανσάρισμα του νέου ID.7 ξεκίνησε: η παγκόσμια πρεμιέρα της νέας αμιγώς ηλεκτρικής ναυαρχίδας των ID. μοντέλων θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 17 Απριλίου. Λίγες ημέρες πριν την επίσημη παρουσίαση, η Volkswagen παρέχει τώρα περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τον ηλεκτρικό κινητήρα, το μηχανολογικό σύνολο και τα στοιχεία εξοπλισμού άνεσης του sedan που έχει σχεδιαστεί για οδήγηση μεγάλων αποστάσεων.

id7

Το νέο ID.7 θα ενισχύει τη μεσαία κατηγορία οχημάτων στην Ευρώπη, την Κίνα και τη Βόρεια Αμερική. Η Volkswagen σχεδιάζει να αυξήσει το μερίδιο των ηλεκτρικών της μοντέλων στο 80% στην Ευρώπη έως το 2030. Το νέο ID.7 αποτελεί σημαντικό ορόσημο σε αυτή την πορεία, καθώς έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη πριν από το τέλος του 2023

Υψηλότερες επιδόσεις και αυτονομία 700 km

Το ID.7 είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην αρθρωτή πλατφόρμα για την ηλεκτροκίνηση (MEB) που φέρει ένα πρόσφατα αναπτυγμένο και εξαιρετικά αποδοτικό σύστημα κίνησης της Volkswagen. Είναι ο ισχυρότερος και με την υψηλότερη ροπή ηλεκτροκινητήρας σε ένα μοντέλο της σειράς ID. μέχρι στιγμής.

Ο νέος ηλεκτροκινητήρας έχει βελτιστοποιηθεί πάνω απ' όλα όσον αφορά την κατανάλωση ενέργειας: ανάλογα με το μέγεθος της μπαταρίας, προβλέπεται αυτονομία κατά WLTP έως 700 km και χωρητικότητα φόρτισης έως 200 kW. Το ID.7 υπογραμμίζει έτσι την καταλληλότητά του για μεγάλες αποστάσεις, ειδικά για οδηγούς που διανύουν πολλά χιλιόμετρα και εταιρικούς πελάτες.

id7

Δείτε ακόμη Νέο Video: Δοκιμάζουμε το Volkswagen ID.Buzz

Η ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενη ανάρτηση (DCC) και ο διαχειριστής δυναμικής οδήγησης της λιμουζίνας για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων έχουν βελτιωθεί εκ βάθρων. Χάρη στη δυνατότητα επιλογής τρόπου οδήγησης, προσφέρουν μεγάλη διαφορά μεταξύ άνεσης και σπορ συμπεριφοράς. Μαζί με το νέο προοδευτικό σύστημα διεύθυνσης, τα συστήματα εξασφαλίζουν ακριβή οδηγική συμπεριφορά και μέγιστη σταθερότητα. Αυτές οι τεχνολογίες έχουν επίσης δοκιμαστεί διεξοδικά ως μέρος των οδηγικών δοκιμών στην Ισπανία. 

Εξαιρετικά ευρύχωρο εσωτερικό με οθόνη 15 ιντσών

Το ευρύχωρο και υψηλής ποιότητας εσωτερικό προσφέρει άφθονο χώρο τόσο στα μπροστινά όσο και στα πίσω καθίσματα. Το cockpit έχει επανασχεδιαστεί πλήρως και το μέγεθος των κλασικών οργάνων έχει μειωθεί σημαντικά. Ο οδηγός λαμβάνει άλλες σημαντικές πληροφορίες μέσω της στάνταρ head-up display οθόνης επαυξημένης πραγματικότητας. Στο επίκεντρο ωστόσο, βρίσκεται η οθόνη του συστήματος Infotainment, η οποία έχει διαγώνιο 38 εκατοστών (15 ίντσες) από τη βασική έκδοση, με τη λειτουργία της να έχει επανασχεδιαστεί ριζικά. Για παράδειγμα, με βάση τα σχόλια των πελατών, η λειτουργία του κλιματισμού έχει ενσωματωθεί μόνιμα στο ανώτατο επίπεδο λειτουργίας.

Δείτε ακόμη Δοκιμή Volkswagen ID.4 GTX: Το ηλεκτρικό GTI

Τα καθίσματα είναι νέας γενιάς, προσφέροντας έως και 14 επιλογές ηλεκτρικής ρύθμισης, καθώς και λειτουργίες Climatronic και μασάζ. Εκτός από τις μεμονωμένες ρυθμίσεις, ο οδηγός και ο συνοδηγός μπορούν να ενεργοποιήσουν μια αυτόματη λειτουργία για την κλιματική λειτουργία των καθισμάτων. Εδώ, οι αισθητήρες θερμοκρασίας και υγρασίας στα καθίσματα ανιχνεύουν την απαίτηση ψύξης ή/και θέρμανσης και ελέγχουν ανάλογα το κλίμα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...