Το ηλεκτρικό van VW ID.Buzz Cargo ήρθε Ελλάδα (τιμές)

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο, φουτουριστικό ID.Buzz τώρα και επαγγελματικό με αυτονομία έως και 425 km.

  • -
  • -

Μετά την πολυαναμενόμενη άφιξη του Volkswagen ID.Buzz στην χώρα μας, η ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε τις τιμές και για την επαγγελματική έκδοση του μοντέλου με την πρόσθετη λέξη «Cargo». Το όχημα θα προσφέρεται αποκλειστικά με έναν συνδυασμό ηλεκτροκινητήρα-μπαταρίας. Πρόκειται για το ίδιο σύνολο που γνωρίσαμε και στην επιβατική έκδοση του μοντέλου που περιλαμβάνει ένα ηλεκτρικό μοτέρ 204 ίππων και 310 Nm συνδεδεμένο με τον πίσω άξονα και μία μπαταρία ιόντων λιθίου με ωφέλιμη χωρητικότητα 77 kWh (82 kWh συνολικά).

Από πλευράς ικανοτήτων, το επαγγελματικό ID.Buzz με το μεταξόνιο των 2.989 mm προσφέρει επαρκή χώρο για δύο εγκάρσιες ευρωπαλέτες, μιας και ο χώρος φόρτωσης φτάνει τα 3,9 κυβικά μέτρα. Πιο συγκεκριμένα οι διστάσεις στο πίσω μέρος του ID.Buzz Cargo έχουν ως εξής: Μήκος 2.232 mm, πλάτος 1.230 mm και ύψος 1.279 mm. Το μέγιστο βάρος φορτίου φτάνει τα 648 κιλά, ενώ εάν μιλάμε για ρυμούλκηση τότε οι δυνατότητες του γερμανικού van ξεπερνούν τον ένα τόνο.

idbuzz

Παρότι οι επιδόσεις δεν είναι κάτι που πιθανότατα θα απασχολήσει τους επαγγελματίες που θα το επιλέξουν, το ID.Buzz Cargο ολοκληρώνει το 0-100 km/h σε 10,2 sec και η τελική του είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 145 km/h. Κάτι που σίγουρα θα απασχολήσει όμως όσους το επιλέξουν είναι η αυτονομία, η οποία σύμφωνα με τον κατασκευαστή φτάνει τα 425 km.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Volkswagen ID. Buzz (video)

Από πλευράς φόρτισης το νέο μοντέλο της Volkswagen χρειάζεται περίπου μισή ώρα για να αναπληρώσει ενέργεια αν χρησιμοποιηθεί ταχυφορτιστής με ισχύ 170 kW, ενώ σε AC με ισχύ 11 kW τότε χρειάζεται 7,5 ώρες.

Περνώντας στο βασικό ζήτημα της τιμής τώρα, η ελληνική εισαγωγική εταιρεία έχει ορίσει την τιμή του Volkswagen ID.Buzz Cargo στα 45.161 € + ΦΠΑ, ενώ καλύπτεται και από εργοστασιακή εγγύηση 5 ετών ή 100.000 km (όποιο έρθει πρώτο). Για την μπαταρία ισχύει εργοστασιακή εγγύηση 8 ετών ή 160.000 km.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...