Το «καλύτερο σπορ αυτοκίνητο του κόσμου» είναι ηλεκτρικό - Δες ποιο είναι

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο των 585 ίππων από την Κορέα κέρδισε τον τίτλο του «Παγκόσμιου Αυτοκινήτου Επιδόσεων» για το 2023.

  • -
  • -

Η Kia πέτυχε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στα φετινά World Car Awards, με το Kia EV6 GT να στέφεται «Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων» του 2023. Η αναγνώριση προήλθε από μια κριτική επιτροπή 100 διακεκριμένων διεθνών δημοσιογράφων αυτοκινήτων που εκπροσωπούν 32 χώρες  σε ειδική τελετή απονομής βραβείων κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Νέα Υόρκη.

Έχοντας αξιολογήσει ένα ευρύ φάσμα οχημάτων από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων πολλών καταξιωμένων premium κατασκευαστών, η ετυμηγορία των κριτών επιβεβαιώνει την αφοσίωση της μάρκας στην παραγωγή καινοτόμων λύσεων κινητικότητας προς όφελος της κοινωνίας, σύμφωνα με το motto “Movement That inspires”.

Κερδίζοντας το πολυπόθητο βραβείο «World Performance Car 2023», το Kia EV6 GT βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, το σχεδιασμό και την αξιοπιστία  του βασικού μοντέλου, το οποίο έχει ήδη βραβευτεί με τους τίτλους του Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2022(COTY) και του «Utility Vehicle of the Year 2023» στη Βόρεια Αμερική, καθώς και με άλλους τίτλους και σημαντικές διακρίσεις σε άλλες χώρες.

ev6 gt

Με συνδυαστική ισχύ 585 PS ίππων, χαρίζει επιτάχυνση της τάξης των 3,5 sec για το 0-100 km/h και τελική ταχύτητα 260 km/h. Για όσους δεν το γνωρίζουν πρόκειται για το ισχυρότερο Kia που φτιάχτηκε ποτέ και όχι μόνο. Στην κορυφαία του έκδοση, το EV6 έχει καταιγιστικές επιδόσεις supercar με όλη την πρακτικότητα και την άνεση ενός crossover και τον εκλεπτυσμένο, ιδιαίτερο χαρακτήρα ενός GT.

Πατήστε εδώ για να δείτε την video-δοκιμή του με τον Μιχάλη Γεωργιάδη αλλά και να διαβάσετε την αναλυτική δοκιμή του.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...