Το Hyundai Ioniq 6 είναι το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Το κορεατικό σπορ sedan έλαβε τον πολυπόθητο τίτλο του World Car of the Year 2023. Δείτε αναλυτικά τους νικητές σε όλες τις κατηγορίες, με τα ηλεκτρικά να κυριαρχούν.

  • -
  • -

Η κριτική επιτροπή του θεσμού World Car of the Year, στην οποία ψηφίζει και το GOGAR μέσω του Μιχάλη Γεωργιάδη, ανακοίνωσε τους νικητές στις επιμέρους κατηγορίες, αλλά και τον μεγάλο θριαμβευτή, ο οποίος δεν είναι άλλος από το Hyundai Ioniq 6. Μάλιστα, αυτό είναι το δεύτερο συνεχόμενο βραβείο που κατακτά η εταιρεία, καθώς πέρυσι, Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς είχε αναδειχθεί το Ioniq 5.

ioniq

Το κορεατικό μοντέλο με τον κωδικό 6 επικράτησε των άλλων δύο φιναλίστ, BMW X1 και Kia Niro, ενώ πήρε τον τίτλο σε δύο ακόμη κατηγορίες, όντας ο απόλυτος κυρίαρχος στα φετινά βραβεία του WCOTY.

Ποιο είναι το Παγκόσμιο Ηλεκτρικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023

Εκτός από το Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς, ο θεσμός βραβεύει επίσης το κορυφαίο αυτοκίνητο σε 5 ακόμη κατηγορίες, οι οποίος αφορούν τα πολυτελή, τα σπορ, τα ηλεκτρικά και τα αυτοκίνητα πόλης.

wcoty

Ας δούμε αναλυτικά τους νικητές του 2023

  • World Car of the Year: Hyundai Ioniq 6
  • World Electric Car of the Year: Hyundai Ioniq 6
  • World Luxury Car: Lucid Air
  • World Performance Car: Kia EV6 GT
  • World Urban Car: Citroen C3
  • World Car Design: Hyundai Ioniq 6

Πόσοι δημοσιογράφοι ψηφίζουν για το WCOTY

Η επιτροπή του World Car Awards απαρτίζεται από 103 δημοσιογράφους αυτοκινήτου από όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναγνωρίζουν, επιβραβεύουν και βραβεύουν την αριστεία σε κάθε τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας: Τα καλύτερα μοντέλα, τα κορυφαία στελέχη, τις καινοτόμες ιδέες. Οι εκλέκτορες του θεσμού δοκιμάζουν όλα τα καινούρια αυτοκίνητα τόσο στην αγορά που δραστηριοποιούνται όσο και σε διεθνή meetings όπως το παγκόσμιο test drive meeting του World Car Awards. Το GOCAR είναι, φυσικά, πάντα εκεί.

wcoty

Διαβάστε επίσης: Οδηγούμε το Hyundai Ioniq 6

Προκειμένου να διαφυλαχθεί ο παγκόσμιος χαρακτήρας του θεσμού, για να είναι υποψήφιο ένα μοντέλο θα πρέπει να διατίθεται προς πώληση ή μίσθωση το διάστημα από 1η Ιανουαρίου 2022 ως 30 Μαρτίου 2023 σε δύο τουλάχιστον από τις κύριες αγορές (Κίνα, Ευρώπη, Ινδία, Ιαπωνία, Κορέα, Λατινική Αμερική, ΗΠΑ), σε δύο τουλάχιστον διαφορετικές ηπείρους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...