Αλλάζουν όλα στη λεωφόρο Ηρακλείου – Θα φτιαχτεί δρόμος πλάτους 15 μέτρων

Μετά από 37 χρόνια εγκρίθηκε ο νέος σχεδιασμός για τα έργα ανάπλασης και διαπλάτυνσης της λεωφόρου Ηρακλείου. Δείτε ποιες αλλαγές θα γίνουν.

  • -
  • -

Το «πράσινο φως» για να εκκινήσουν οι διαδικασίες για τα έργα ανάπλασης και διαπλάτυνσης της λεωφόρου Ηρακλείου, άναψε μετά από την δημοσίευση στο ΦΕΚ του σχετικού Προεδρικού Διατάγματος για την έγκριση τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου.

hrakleiou

Έπειτα από 37 χρόνια αναμονής, δρομολογήθηκαν επιτέλους οι διαδικασίες και επιλύθηκαν τα ζητήματα, ώστε άμεσα να προωθηθεί και τελικά να εγκριθεί ο νέος σχεδιασμός. Πρόκειται για την επίτευξη ενός σημαντικού στόχου, καθώς η διαπλάτυνση της λεωφόρου Ηρακλείου κρίνεται ως απολύτως αναγκαία για την εύρυθμη κυκλοφορία στην περιοχή, αφού η σημερινή της μορφή είναι ανεπαρκής για την εξυπηρέτηση των καθημερινών κυκλοφοριακών φόρτων.

Πώς θα είναι η νέα λεωφόρος Ηρακλείου

Με τη δημοσίευση Προεδρικού διατάγματος στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 149Δ’/06-03-2023)   ολοκληρώθηκε η διαδικασία για την έγκριση της μελέτης που αφορά την τροποποίηση του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Ηρακλείου για την ανάπλαση και διαπλάτυνση της λεωφόρου Ηρακλείου με συνολικό πλάτος 15 μέτρων.

Με τα προβλεπόμενα έργα η λεωφόρος Ηρακλείου θα γίνει ένας δρόμος σύγχρονος, πιο ασφαλής και λειτουργικός για τους χιλιάδες πολίτες που διέρχονται από αυτόν καθημερινά, αλλά και τους κατοίκους που μένουν στη γύρω περιοχή. Ο νέος σχεδιασμός προβλέπει δύο ρεύματα κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, θέσεις στάθμευσης, πεζοδρόμια πλάτους δύο μέτρων και, φυσικά, όλες τις απαραίτητες υποδομές, όπως αντιπλημμυρικούς αγωγούς, φρεάτια υδροσυλλογής κτλ.

hrakleiou

Συγκεκριμένα, με την εγκεκριμένη πλέον από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μελέτη θεσμοθετείται η λεωφόρος Ηρακλείου σε οδό δύο ρευμάτων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, προκειμένου να είναι δυνατή η κυκλοφορία των οχημάτων, η παρόδια στάθμευση για την εξυπηρέτηση καταστημάτων και πελατών και η κυκλοφορία των πεζών.

Διαβάστε επίσης: Ψηφιακοί τροχονόμοι στην Ελλάδα – Πώς θα «τρως» κλήση χωρίς να το καταλάβεις

Η υλοποίηση των ρυθμίσεων θα έχει ως αποτέλεσμα την αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση σε όλα τα οικοδομικά τετράγωνα κατά μήκος της λεωφόρου, την αναβάθμιση των καταστημάτων, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στο Δήμο λόγω βελτίωσης της κυκλοφορίας των οχημάτων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των πεζών.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...