Το 1ο βελτιωμένο Citroen Ami στην Ελλάδα! Πόσα άλογα έβγαλε;

Το ηλεκτρικό της γαλλικής μάρκας δεν περιμέναμε να το δούμε βελτιωμένο, αλλά να που έγινε, και μάλιστα από ελληνικά χέρια.

  • -
  • -

Σίγουρα, όταν κάποιος κοιτάξει το λιλιπούτειο ηλεκτρικό της Citroen, το Ami, οι λέξεις «βελτίωση» και «tuning» δεν θα είναι οι πρώτες που θα του έρθουν στο μυαλό. Αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα βρεθούν ανήσυχοι πελάτες που θα ήθελαν να είναι πιο γρήγορο, και βελτιωτικές εταιρείες που θα επιχειρήσουν να πετύχουν ακριβώς αυτό.

Έτσι, λίγες μόνο μέρες μετά το διάσημο video με το Ami που τούμπαρε στη διάσημη φουρκέτα του Μονακό, έχουμε και την πρώτη απτή απόδειξη ότι το γαλλικό μοντέλο μπορεί και να βελτιωθεί και να δυναμώσει - και μάλιστα από ελληνικά χέρια!. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι της ελληνικής βελτιωτικής εταιρείας Etuners δηλώνουν μεγάλοι θαυμαστές του concept που αντιπροσωπεύει το μικρό Ami, γι' αυτό και προχώρησαν στην αγορά ενός δικού τους.

Στην συνέχεια, όπως μπορείτε να δείτε και από τις φωτογραφίες που δημοσίευσαν στο Facebook, θέλησαν να βελτιώσουν το μόλις 2,4 μέτρων ηλεκτρικό. Σύμφωνα με το δυναμόμετρο, με επέμβαση στον εγκέφαλο έφτασε να αποδίδει 11 ολόκληρους ίππους. Μπορεί να μην ακούγονται πολλοί αλλά να θυμίσουμε πως η εργοστασιακή ιπποδύναμη είναι μόλις 8 ίπποι, ή 8,78 σύμφωνα με το ίδιο δυναμόμετρο.

Δείτε ακόμη τη Video-δοκιμή του Citroen Ami

Κάποια αναφορά σχετικά με την τελική ταχύτητα και την αυτονομία του γαλλικού μοντέλου δεν έγινε, με μοναδική εξαίρεση τα 61 km/h που φαίνεται να έχει «πιάσει» πάνω στο δυναμόμετρο. Το αναφέρουμε διότι σύμφωνα με την Citroen αλλά και με την προσωπική μας εμπειρία, η τελική είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 45 km/h, για λόγους αυτονομίας, η οποία με την σειρά της υπό φυσιολογικές συνθήκες βρίσκεται κάπου στα 70 km.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...