SEAT: «Μην περιμένετε ηλεκτρικό αυτοκίνητο από εμάς, προχωράμε με θερμικά»

Τουλάχιστον μέχρι το 2026, η SEAT δεν πρόκειται να παρουσιάσει κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο, συνεχίζοντας την παραγωγή θερμικών και πιο προσιτών μοντέλων.

  • -
  • -

Σε αντίθεση με όσα βλέπουμε από όλους τους άλλους κατασκευαστές αυτοκινήτων, η SEAT αποφάσισε να μην κυκλοφορήσει κάποιο ηλεκτρικό μοντέλο, τουλάχιστον μέχρι το 2026, ενώ την ίδια στιγμή δεν έχει προσδιορίσει τι θα κάνει στο δεύτερο μισό της δεκαετίας που διανύουμε. Αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του Wayne Griffiths, διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου SEAT, στην ετήσια συνέντευξη Τύπου του ομίλου που έγινε στις 22 Μαρτίου στη Βαρκελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, ο Griffiths δήλωσε: «Τα νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα οποία επικεντρωνόμαστε αυτή τη στιγμή είναι για την CUPRA. Δεν μπορούμε να εξηλεκτρίσουμε και τις δύο μάρκες ταυτόχρονα. Η SEAT θα είναι για τα θερμικά. Η CUPRA για τα ηλεκτρικά. Νομίζω η ιδέα ότι οι δύο μάρκες αλληλοσυμπληρώνονται, όντας ταυτόχρονα στην αγορά, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής φάσης, έχει πολύ νόημα. Όσον αφορά τη SEAT, εργαζόμαστε πάνω σε μια στρατηγική για τη μικρο-κινητικότητα και την κατασκευή ενός ηλεκτρικού τετράτροχου (το Minimo). Οι αποφάσεις για τον εξηλεκτρισμό της μάρκας SEAT και των αυτοκινήτων που φέρουν το σήμα της θα ληφθούν σε μεταγενέστερη ημερομηνία».

seat-cupra-urbanrebel-ilektriko-wayne-griffiths

Δείτε ακόμα: VW Group: «Δεν θα σκοτώσουμε τη SEAT, αλλά πρέπει να την αλλάξουμε»

Γιατί συνεχίζει χωρίς ηλεκτρικά η SEAT;

Με αυτή την απόφαση ο όμιλος Volkswagen μπορεί να συνεχίσει την πορεία μετάβασης σε όλο και περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, προσφέροντας παράλληλα επιλογές για όσους θέλουν να αγοράσουν κάποιο μοντέλο με θερμικό κινητήρα. Αυτό θα επιστρέψει στη SEAT να έχει στην γκάμα της και πιο προσιτές επιλογές, καθώς θα χρησιμοποιεί ήδη υπάρχουσα τεχνολογία. Ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ότι δε θα «κανιβαλίζονται» οι πωλήσεις της CUPRA, οι οποίες πάνε από το καλό στο καλύτερο με ταχύτατο ρυθμό.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/53146df1dae3a86238da48df03f14edc.jpg

Τέλος, με την επένδυση της SEAT στη μικροκινητικότητα ο όμιλος VW θα έχει μία εταιρεία εξειδικευμένη σε έναν τομέα ο οποίος αναμένεται να γνωρίσει αλματώδη άνθιση τα επόμενα χρόνια, η οποία θα έχει χρονικό προβάδισμα σε σχέση με άλλες εταιρείες που θα αποφασίσουν να ασχοληθούν αργότερα με αυτόν τον κλάδο.

Πηγή: Autocar

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...