VW Group: «Δεν θα σκοτώσουμε τη SEAT, αλλά πρέπει να την αλλάξουμε»

Αυτή τη στιγμή, το Volkswagen Group έχει πολλές μάρκες στο χαρτοφυλάκιό του και κάποιες, θα πρέπει να αλλάξουν ελαφρώς πορεία. Η SEAT δείχνει ότι θα είναι η πρώτη.

  • -
  • -

Εδώ και δεκαετίες, η SEAT αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του Volkswagen Group πετυχαίνοντας πολύ καλούς αριθμούς πωλήσεων σε πάρα πολλές χώρες. Πλέον όμως, το μέλλον της ισπανικής εταιρείας δεν είναι τόσο ξεκάθαρο, καθώς οι ιθύνοντες του ομίλου θεωρούν ότι θα πρέπει να αλλάξει κατεύθυνση. Η εμφάνιση της CUPRA, αλλά και η τόσο καλή πορεία της, προφανώς παίζει τον ρόλο της, όπως και η πολύ ισχυρή στάση της Skoda.

Αυτή τη στιγμή η SEAT δεν έχει κανένα ηλεκτρικό μοντέλο στη φαρέτρα της, μια μεγάλη αντίθεση συγκριτικά με τις υπόλοιπες μάρκες του ομίλου που έχουν ηλεκτροκίνητες προτάσεις. Ως αποτέλεσμα, οι πωλήσεις υποχωρούν. Στην Ευρώπη σημειώθηκε μείωση 45% τον Ιούλιο! Ωστόσο, η SEAT σε καμία περίπτωση δεν απειλείται με… αφανισμό. Άλλωστε μέχρι και το 2029 δεν προβλέπονται να γίνουν αλλαγές στη μάρκα.

Δείτε ακόμη: Η SEAT πούλησε 1 εκ. SUV σε μόλις 6 χρόνια από το πρώτο της

Ο Thomas Schafter, υψηλόβαθμο στέλεχος του VW Group είπε στο βρετανικό Autocar: «Η Cupra είναι το μέλλον της SEAT. Η Cupra είναι η… επανεφεύρεση της SEAT και ο τρόπος να πάει μπροστά. Η Cupra θα κινηθεί πολύ πιο γρήγορα προς τον εξηλεκτρισμό. Για την ώρα εργαζόμαστε πάνω στο μελλοντικό πλάνο της SEAT. Θα παραμείνει η ίδια μέχρι το 2028-2029. Σήμερα αποτελεί μια εισαγωγική φίρμα για νεαρούς πελάτες και τα πάει περίφημα, ειδικά στην Ισπανία, την Αγγλία και την Αυστρία».

Ένα πιθανό πλάνο για το μέλλον της SEAT είναι να μετατραπεί σε ένα brand κινητικότητας. Με αυτό τον τρόπο το Volkswagen Group θα αποκτήσει ισχυρό εκπρόσωπο στις νέες μορφές μετακίνησης που έρχονται και παράλληλα, η γκάμα της ισπανικής φίρμας δεν θα συγκρούεται με άλλες μάρκες του ομίλου. Σε κάθε περίπτωση, η νεανική προσέγγιση που πάντα χαρακτήριζε τη SEAT θα αξιοποιηθεί, όπως και η value for money λογική της, δύο από τους βασικότερους πυλώνες της επιτυχίας της.

Πηγή: autocar.co.uk

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...