Τι είναι τα νέα λάστιχα HLC; Σε ποια αυτοκίνητα είναι απαραίτητα

Η κορυφαία απόδοση σε συνδυασμό με την άνεση, αλλά και αντοχή για τη μεταφορά υψηλών φορτίων, είναι ο στόχος αυτού του νέου τύπου ελαστικών. Και η Yokohama έχει έτοιμη την πρότασή της.

  • -
  • -

Η Yokohama ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε την παραγωγή και τις πωλήσεις ελαστικών HLC (υψηλού φορτίου) για να καλύψει τις ανάγκες επιβατικών αυτοκινήτων βαρέως τύπου, όπως υβριδικά και ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες υψηλής χωρητικότητας, καθώς και μεγάλα SUVs.

Ως απάντηση στην αύξηση του αριθμού των επιβατικών αυτοκινήτων βαρέως τύπου, για τα οποία τα τυπικά συμβατικά ελαστικά XL (με επιπλέον φορτίο) δυσκολεύονται να διατηρήσουν υψηλή χωρητικότητα φορτίου και χαρακτηριστικά επιδόσεων, τα ελαστικά HLC καθιερώθηκαν ως ένα νέο μέγεθος ελαστικού για τα επιβατικά αυτοκίνητα στην κατηγορία προτύπων ETRTO, με μεγαλύτερη χωρητικότητα φορτίου από τα συμβατικά ελαστικά XL. Συγκρίνοντας τις χωρητικότητες των ελαστικών διαστάσεων 275/35R23, τα συμβατικά ελαστικά XL έχουν δυνατότητα φορτίου 900 kg (δείκτης φορτίου 104), ενώ τα ελαστικά HLC έχουν δυνατότητα φορτίου 1.000 kg (δείκτης φορτίου 108). Τα ελαστικά HLC υποδεικνύονται με "HL" στην αρχή των περιγραφών μεγέθους.

yokohama-elastiko-elastika-hlc-suv-ilektriko

Ελαστικά για ησυχία και άνεση, αλλά και υψηλή αντοχή

Το ελαστικό HLC απαιτεί προηγμένη τεχνολογία για να διασφαλιστεί ο μειωμένος θόρυβος και η σταθερότητα χειρισμού, διατηρώντας παράλληλα υψηλή αντοχή στο φορτίο. Μέσω επαναλαμβανόμενων προσομοιώσεων αστοχιών που προκαλούνται από υψηλά φορτία, η Yokohama Rubber έχει αναπτύξει το ειδικό προφίλ για ελαστικά HLC, επιτυγχάνοντας μια ισορροπία μεταξύ αντοχής φορτίου και άλλων χαρακτηριστικών απόδοσης, με λιγότερη παραγωγή θερμότητας και καταπόνηση υπό υψηλά φορτία, σε σχέση με τα συνήθη ελαστικά.

Δείτε ακόμαΠόσο διαφορετικά είναι τα ελαστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα; [video]

Η Yokohama Rubber ανταποκρίνεται δυναμικά στην αγορά ηλεκτρικών οχημάτων και μεγάλων SUVs, τα οποία έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, και για τον λόγο αυτό αναπτύσσει ελαστικά προσαρμοσμένα στην υψηλή χωρητικότητα φορτίου και σε διάφορα άλλα χαρακτηριστικά οχημάτων αυτών των κατηγοριών.

Σύμφωνα με το νέο μεσοπρόθεσμο σχέδιο ανάπτυξης, με την  ονομασία Yokohama  Transformation 2023 (YX2023), η Yokohama στοχεύει στη μεγιστοποίηση των ποσοστών πωλήσεων των ελαστικών της με υψηλή προστιθέμενη αξία, δηλαδή της εμβληματικής σειράς Advan, της σειράς  ελαστικών Geolandar για SUV και φορτηγά, όπως και λοιπών χειμερινών ελαστικών. Μία από τις βασικές πρωτοβουλίες που υλοποιούνται στο πλαίσιο αυτής της στρατηγικής είναι η τοποθέτηση των ελαστικών Advan και Geolandar ως μέρος του εργοστασιακού εξοπλισμού σε νέα αυτοκίνητα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...