Ποιος κινητήρας της Ferrari «πιάνει» πάνω από 350.000 € και γιατί;

Θα δίνατε ποτέ τόσα χρήματα για έναν… σκέτο κινητήρα; Κι όμως, ο συγκεκριμένος αναμένεται να κοστολογηθεί για ακόμη περισσότερα!

  • -
  • -

Εκτός από εκπληκτικά αυτοκίνητα δρόμου, η Ferrari κατασκευάζει και μερικά από τα πιο ποθητά, σπάνια και βέβαια… πανάκριβα αγωνιστικά. Μάλιστα, συνηθίζει να παρουσιάζει αμιγώς αγωνιστικές εκδόσεις σημαντικών μοντέλων της, οι οποίες προορίζονται για χρήση αποκλειστικά εντός πίστας. Δεν έχουν τις απαραίτητες προδιαγραφές για να βγάλουν πινακίδες κυκλοφορίας για τον δημόσιο δρόμο.

Η Ferrari FXX είναι ένα τέτοιο παράδειγμα. Πρόκειται για την αμιγώς αγωνιστική έκδοση της έτσι κι αλλιώς απίστευτης Ferrari Enzo, του αυτοκινήτου που πήρε το όνομα του θρυλικού Enzo Ferrari, ιδρυτή της ιταλικής μάρκας. Η FXX κατασκευάστηκε σε μόλις 30 μονάδες. Μόνο οι καλύτεροι πελάτες της εταιρείας είχαν τη δυνατότητα να την αγοράσουν, δηλαδή να πληρώσουν πάνω από 2 εκατομμύρια ευρώ για να την οδηγούν μόνο σε πίστες!

Πόσο κοστίζει ο κινητήρας μιας Ferrari FXX;

Ο οίκος RM Sotheby’s βγάζει στο σφυρί έναν κινητήρα από Ferrari FXX. Το συγκεκριμένο μοτέρ δεν έχει μπει πάνω σε αυτοκίνητο, οπότε πρακτικά είναι ολοκαίνουργιο. Ο εκπληκτικός ατμοσφαιρικός V12 βενζινοκινητήρας έχει κυβισμό 6.3 λίτρων και αποδίδει 800 ίππους, τιμή απίστευτη για την εποχή που παρουσιάστηκε με ειδική ισχύ 128 ίππους ανά λίτρο. Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας θα είναι 245.000 δολάρια (227.000 €) όμως οι ειδικοί εκτιμητές αναφέρουν ότι το ποσό αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα τυπικό σημείο εκκίνησης.

Δείτε ακόμη: Στο Βιετνάμ μια... Ferrari FXX κοστίζει 100 δολάρια!

Συγκεκριμένα, δηλώνουν ότι ο κινητήρας θα ξεπεράσει τις 393.000 δολάρια (365.000 €), με βλέψεις να αγγίξει ακόμη και τις 400.000 €. Κάποιοι θα αναρωτηθούν αν είναι δυνατόν ένας μόνο κινητήρας να φτάσει σε τέτοιες τιμές, όμως αν σκεφτούμε πόσο ιδιαίτερος είναι, αλλά και το μοντέλο στο οποίο τοποθετείται, τότε μάλλον… λύνονται οι απορίες. Σύμφωνοι, με τα χρήματα αυτά μπορείς να αγοράσεις μια «κανονική» Ferrari της σημερινής εποχής. Όμως οι άνθρωποι στους οποίους απευθύνονται, πιθανότατα βλέπουν τα πράγματα από άλλη οπτική και έχουν αμέτρητα μοντέλα της Ferrari ήδη στο γκαράζ τους!

Δείτε εδώ τη σελίδα της δημοπρασίας του οίκου RM Sotheby's.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...