Τι αλλάζει στο Ελληνικό - Με drone στα έργα για την υπόγεια παραλιακή [video]

Η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος στο Ελληνικό προχωρά ταχύτατα. Οι οδηγοί θα έχουν στη διάθεσή τους έναν από πιο σύγχρονους υπόγειους δρόμους.

  • -
  • -

Το μεγαλύτερο έργο υποδομών του Ελληνικού βρίσκεται υπό εξέλιξη. Δεκάδες συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς, προκειμένου να δημιουργήσουν μια από τις πιο σύγχρονες υπόγειες διαδρομές της Ευρώπης, έναν δρόμο που θα αναβαθμίσει τα Νότια Προάστια.

poseidonos

Ο λόγος για την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο ύψος του Αγίου Κοσμά, ένα έργο που ουσιαστικά θα ενοποιήσει το παραλιακό μέτωπο με το πολυδιαφημισμένο πάρκο του Ελληνικού, το οποίο έχει αναλάβει η Lamda Development. Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1.300 μέτρα, εκ των οποίων έχουν σκαφθεί πάνω από τα 2/3 και έχει ολοκληρωθεί η σκυροδέτηση πλάκας βάσης σε μήκος εκατοντάδων μέτρων.

Σε ένα βράδυ θα «κουμπώσει» ο δρόμος!

Από τα συνολικά 1.500 μέτρα, τα 1.300 μ. θα αφορούν το υπόγειο τμήμα και τα υπόλοιπα 200 μ. τις προσβάσεις. Οι λωρίδες κυκλοφορίας θα είναι 3 ανά κατεύθυνση και το ανώτατο όριο ταχύτητας τα 70 km/h. Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο της κατασκευής ωστόσο, είναι πως, όταν ολοκληρωθεί το έργο δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία της Λεωφόρου και θα επιλεχθεί ένα βράδυ για να «κουμπώσει» ο υφιστάμενος άξονας με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

poseidonos

Το έργο είναι πολύ υψηλών προδιαγραφών και υλοποιείται με την τεχνική του cut and cover κλειστού ορύγματος. Αυτό σημαίνει πως, η διάνοιξη του υπόγειου έργου πραγματοποιείται δίχως να αλλοιωθεί το επιφανειακό ανάγλυγο και το υπογειοποιημένο τμήμα κατασκευάζεται επιτόπου με «κουτιά οπλισμένου σκυροδέματος».

Καταργούνται 6 φανάρια στην Παραλιακή

Όταν δοθεί στην κυκλοφορία η νέα Λεωφόρος Ποσειδώνος, τα οχήματα θα διέρχονται χωρίς καθυστερήσεις, ειδικά τις ώρες αιχμής. Με βάση τις μελέτες, ο χρόνος μετακίνησης στη συγκεκριμένη λεωφόρο θα μειωθεί σημαντικά. Από τη διαδρομή θα καταργηθούν τουλάχιστον 6 φανάρια και τα οχήματα θα κινούνται χωρίς να δημιουργείται μποτιλιάρισμα.

poseidonos

Τα έργα ανάπλασης του Ελληνικού, εκτός από την υπογειοποίηση της Λεωφόρου Ποσειδώνος, το Μητροπολιτικό Πάρκο, τα δίκτυα υποδομών και τις εγκαταστάσεις επεξεργασίας λυμάτων, περιλαμβάνουν πεζόδρομους και ποδηλατόδρομους μήκους άνω των 50 χιλιομέτρων.

Διαβάστε επίσης: «Αντίο δίπλωμα» αν περνάς κόκκινα: 388 νέες κάμερες σε φανάρια της Αθήνας

Στο βίντεο που δημοσίευσε το κανάλι Drone Views στο YouTube μπορείτε να δείτε πλάνα από τις εργασίες της υπογειοποίησης. Η περιοχή έχει μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με την πρόοδο των έργων να είναι εντυπωσιακή:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...