Οι 5 χαμένες ώρες της εβδομάδας, ό,τι πρέπει για φόρτιση ηλεκτρικού

Μέσα στην εβδομάδα υπάρχουν μέρη στα οποία πηγαίνουμε όλοι και το αυτοκίνητο απλά μας περιμένει. Μήπως είναι μια καλή ιδέα να το βάλουμε να φορτίσει σε αυτές τις χαμένες ώρες;

  • -
  • -

Ο χρόνος που απαιτείται για τη φόρτιση ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου είναι ένα ζήτημα που απασχολεί αρκετά όσους έχουν ηλεκτρικό αυτοκίνητο, όμως σε αυτό αναφέρονται πολύ πιο συχνά όσοι δεν έχουν ηλεκτρικό μοντέλο, καθώς θεωρούν ότι είναι πολλές οι ώρες που πρέπει κάποιος να περιμένει μέχρι το αυτοκίνητό του να είναι επαρκώς φορτισμένο.

Ωστόσο αν το καλοσκεφτούμε, υπάρχουν μέρη στα οποία πηγαίνουμε σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση ή και ακόμα πιο συχνά, στα οποία παρκάρουμε το αυτοκίνητό μας για μεγάλο χρονικό διάστημα, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις ξεπερνά τη μία ώρα.

Πρόκειται στην ουσία για χαμένες ώρες, κατά τη διάρκεια των οποίων το αυτοκίνητο μένει απλά παρκαρισμένο και μας περιμένει ώστε να τελειώσουμε τις δουλειές μας, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε ξανά. Αν δούμε μεμονωμένα αυτές τις περιπτώσεις ίσως ο χρόνος να φαντάζει λίγος, όμως αν το δούμε αθροιστικά δεν είναι καθόλου απίθανο αυτές οι χαμένες ώρες να φτάνουν ή ακόμα και να ξεπερνούν τις 5 μέσα στη διάρκεια του εφταημέρου.

Super market

Το πρώτο μέρος στο οποίο σχεδόν όλοι θα πάνε τουλάχιστον μία ώρα κάθε εβδομάδα είναι το super market, καθώς από τη στιγμή που παρκάρουμε μέχρι να μπούμε, να βρούμε όλα τα προϊόντα που χρειαζόμαστε, να περάσουμε από το ταμείο και να επιστρέψουμε στο αυτοκίνητο συνήθως έχουν περάσει πού εύκολα πάνω από 60 λεπτά. Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε να «ξεφυτρώνουν» συνέχεια φορτιστές στα parking των super market και μάλιστα σε μεγάλους αριθμούς.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/a8414baf6b03b45fcecfdf34e81bb694.jpg

Διασκέδαση

Σε αυτή την κατηγορία ανήκουν πολλές διαφορετικές εναλλακτικές, καθώς ο κάθε άνθρωπος επιλέγει έναν διαφορετικό τρόπο για να διασκεδάσει. Άλλος μπορεί να πάει για καφέ, άλλος σε ένα εστιατόριο για φαγητό, άλλος σε κάποιο σινεμά ή θέατρο. Όποια κι αν είναι η επιλογή, όμως, το σίγουρο είναι ότι θα περάσει πάνω από μία ώρα. Αυτό σημαίνει ότι το αυτοκίνητο εν τω μεταξύ θα έχει βάλει αρκετές κιλοβατώρες στην μπαταρία του, οι οποίες μπορεί να είναι αρκετές ακόμα και για πάνω από 100 km αυτονομία.

Δείτε ακόμα: Αυτοί είναι οι πιο γρήγοροι ταχυφορτιστές στην Ελλάδα

Εμπορικό κέντρο

Τα εμπορικά κέντρα είναι μέρη στα οποία θα περάσουμε αρκετές ώρες καθώς μπορούν να ικανοποιήσουν πολλαπλές ανάγκες. Από καφέ και φαγητό όπως αναφέραμε στην προηγούμενη κατηγορία, μέχρι και διάφορα ψώνια όπως ρούχα ή ακόμα και είδη για το σπίτι. Έτσι, είναι μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για φόρτιση του αυτοκινήτου μας. Αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά όσοι διαχειρίζονται εμπορικά κέντρα, οπότε έχουν κάνει ήδη τις απαραίτητες κινήσεις και τα περισσότερα διαθέτουν σημαντικό αριθμό από θέσεις φόρτισης.

Δημόσιες υπηρεσίες

Το κράτος έχει ταχθεί ανοιχτά υπέρ της προώθησης της ηλεκτροκίνησης και το δείχνει έμπρακτα. Έτσι, εκτός από τα κίνητρα και τις επιδοτήσεις οι δημόσιες υπηρεσίες προσθέτουν θέσεις φόρτισης στον χώρο γύρω από τα κτίριά τους. Ειδική μνεία πρέπει να γίνει για τα δημαρχεία, καθώς είναι πολύ μεγάλος ο αριθμός αυτών που ήδη διαθέτουν φορτιστές και το επόμενο διάστημα θα αυξηθεί με γρήγορους ρυθμούς.

fortistis-fortisi-ilektriko-ypourgeio-perivallontos-ypourgio

Γυμναστήριο

Όσοι πάνε γυμναστήριο εκτός από το όφελος της καλής φυσικής κατάστασης, έχουν και ένα ακόμα πλεονέκτημα. Όσο κάνουν κοιλιακούς, τρέξιμο ή όποια άλλη μορφή άσκησης, μπορούν να έχουν βάλει το αυτοκίνητό τους για φόρτιση. Έτσι, όταν θα το χρησιμοποιήσουν ξανά θα βρουν την αυτονομία σημαντικά αυξημένη.

Σίγουρα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν φορτιστές σε όλα τα μέρη που αναφέρονται παραπάνω. Για παράδειγμα δεν μπορεί κάποιος να φορτίσει το αυτοκίνητό του σε όλες τις καφετέριες ή σε όλα τα γυμναστήρια ή σε όλα τα super market. Ωστόσο, κάθε μέρα που περνάει ο αριθμός των φορτιστών αυξάνεται ραγδαία, οπότε γίνεται όλο και πιο πιθανό εκεί που θα επιλέξει να πάει, να βρει ένα σημείο επαναφόρτισης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...