Απάτη με μεταχειρισμένα: Μάζευαν προκαταβολές για ανύπαρκτα αυτοκίνητα!

Οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές πρέπει να είναι προσεκτικοί και να μην δίνουν προκαταβολές χωρίς καν να έχουν δει το αυτοκίνητο.

  • -
  • -

Ολόκληρη επιχείρηση είχαν στήσει δύο άνδρες στην Κίσσαμο της Κρήτης. Με το πρόσχημα της εισαγωγής και εμπορίας μεταχειρισμένων οχημάτων από το εξωτερικό, εντόπιζαν υποψήφιους αγοραστές και λάμβαναν χρηματικά ποσά ως προκαταβολή χωρίς ωστόσο να τους παραδίδουν τα αυτοκίνητα.

Προκειμένου να πείσουν τους αγοραστές για τη νομιμότητα των ενεργειών τους, παρουσίαζαν σε αυτούς διάφορα παραστατικά έγγραφα των οχημάτων (άδεια κυκλοφορίες κ.α) και δικαστικές αποφάσεις άρσης κατάσχεσης οχημάτων με πινακίδες κυκλοφορίας αλλοδαπής ενώ για την καθυστέρηση παραλαβής των οχημάτων προφασίζονταν διάφορες αντικειμενικές δυσκολίες.

Έξι θύματα και κέρδη άνω των 10.000 €

Έπειτα από έρευνα, οι αστυνομικοί του τμήματος Κισσάμου, συνέλαβαν δύο άνδρες ηλικίας 46 και 62 ετών. Αμφότεροι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.

Η αστυνομία συνέλαβε τον 62χρονο την ώρα που παραλάμβανε το προσημειωμένο χρηματικό ποσό των 500 € από παθόντα για κάλυψη μεταφορικών εξόδων οχήματος που βρισκόταν δήθεν στο Τελωνείο Ηρακλείου. Στη συνέχεια εντοπίσθηκε και ο έτερος ημεδαπός και σε έρευνα που έγινε στην κοινή τους οικία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και έγγραφα σχετιζόμενα με την υπόθεση.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική προανάκριση της ανωτέρω υπηρεσίας οι ημεδαποί, με την ανωτέρω μέθοδο και τη χρήση πλαστών εγγράφων, από τις 15 Φεβρουαρίου 2023 έως και τις 10 Μαρτίου 2023, είχαν προβεί στην εξαπάτηση έξι υποψηφίων αγοραστών, αποσπώντας από αυτούς συνολικά το ποσό των 10.240 €.

Διαβάστε επίσης: Νέα απάτη: Έδωσε 5.300 € για μεταχειρισμένο αυτοκίνητο και δεν το πήρε ποτέ

Σε βάρος του 46χρονου εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης 25ου Τακτικού Ανακριτικού Τμήματος Πρωτοδικείου Αθηνών για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...