Νέο Kia Niro: Πώς κέρδισε τον τίτλο Women’s World Car of the Year 2023

Κερδίζοντας την ψήφο των γυναικών δημοσιογράφων και κατακτώντας τον τίτλο του Παγκόσμιου Αυτοκινήτου 2023, το Niro αποδεικνύει έμπρακτα την πολυσχιδή προσωπικότητά του!

  • -
  • -

Με την εμφάνιση του Kia Niro δεύτερης γενιάς, η κατηγορία των C-SUV εμπλουτίστηκε με έναν εκπληκτικά ικανό παίκτη, που μπορεί να ανταποκριθεί ιδανικά σε όλες τις ανάγκες. Διαθέσιμο με τα πιο επίκαιρα συστήματα κίνησης, από αυτοφορτιζόμενο υβριδικό (HEV) και επαναφορτιζόμενο Plug-In Hybrid (PHEV), έως αμιγώς ηλεκτρικό (EV), το Kia Niro μπορεί να προσαρμοστεί ακριβώς στα μέτρα κάθε αγοραστή.

Πλέον, προσθέτει στη φαρέτρα του ένα ακόμη πολύτιμο παράσημο: αυτό του Women’s World Car of the Year (WWCOTY) για το 2023. Πιο συγκεκριμένα, 63 γυναίκες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, από 43 χώρες, το επέλεξαν για Παγκόσμιο Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2023, κρίνοντας με βάση τις ανάγκες που χαρακτηρίζουν το γυναικείο κοινό. Μάλιστα, εκτός από τον τίτλο του Αυτοκινήτου της Χρονιάς,κέρδισε και στην υποκατηγορία «καλύτερο αστικό αυτοκίνητο».

Ο θρίαμβος του Niro στο Women’s World Car of the Year

Το νέο Niro, το εκλεπτυσμένο C-SUV της Kia, κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε 59 υποψήφια μοντέλα από όλους τους κατασκευαστές, σε κάθε κατηγορία αυτοκινήτων. Απέσπασε κορυφαίες βαθμολογίες, ενώ τα σχόλια που δέχτηκε από τους ειδικούς ήταν διθυραμβικά! Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στην κριτική επιτροπή, υπάρχει και εκπρόσωπος από την Ελλάδα, η Χριστίνα-Μυρτώ Σταθάκη. Οι έμπειρες δημοσιογράφοι αυτοκινήτου, πριν προχωρήσουν στην τελική τους βαθμολογία οδήγησαν τα υποψήφια μοντέλα και τα αξιολόγησαν σε κάθε τους λεπτομέρεια. Τελικά, κατέληξαν στο Kia Niro!

Γιατί κέρδισε τον τίτλο το Kia Niro;

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το νέο Kia Niro κυριαρχεί στην κατηγορία των C-SUV, για όλους τους… σημαντικούς λόγους που μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Για παράδειγμα, σε όλες τις εκδόσεις του (HEV, PHEV, EV) προσφέρει απίστευτα χαμηλό κόστος κίνησης, χάρη στα αποδοτικά συστήματα κίνησης που ισορροπούν επιδέξια ανάμεσα στις επιδόσεις και την χαμηλή κατανάλωση. Οι εξαιρετικοί χώροι της καμπίνας προσθέτουν πολύ σημαντικούς πόντους, ενώ ίσως το πιο σημαντικό ατού είναι ότι προσφέρει απαράμιλλο επίπεδο ασφάλειας, τομέας που βρίσκεται πολύ ψηλά στην αξιολόγηση όποιου αναζητά οικογενειακό αυτοκίνητο.

Το νέο Niro διαθέτει κορυφαία ηλεκτρονικά συστήματα ενεργητικής ασφάλειας (Kia DriveWise) που συμπληρώνουν τον οδηγό και κάνουν το έργο του ευκολότερο, ενώ παρακολουθούν διαρκώς τις συνθήκες στον δρόμο για να «προλάβουν» μια επικίνδυνη κατάσταση που μπορεί ο ίδιος να μην έχει αντιληφθεί. Τα σύγχρονα ηλεκτρονικά δεν κουράζονται ποτέ, προσφέροντας πάντα το 100% της προσοχής τους, προειδοποιώντας τον χειριστή με οπτικοακουστικά σήματα ή επεμβαίνοντας, όποτε υπάρχει ανάγκη. Έτσι, συνθέτουν ένα ασφαλές περιβάλλον για να μετακινούνται τα αγαπημένα μας πρόσωπα ή αλλιώς… συμπαραστέκονται στο μητρικό ένστικτο, για την προστασία της οικογένειας.

Εντυπωσιακό με την πρώτη ματιά

Όλα τα παραπάνω συνδυάζονται με μια δυναμική, εκλεπτυσμένη εμφάνιση που χαράσσεται στο υποσυνείδητο μόλις την αντικρίσεις. Οι ισορροπημένες αναλογίες συναντούν το αεροδυναμικό προφίλ, για καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες που δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητες εντοπίζονται στα Full LED φωτιστικά σώματα εμπρός-πίσω (με φώτα ημέρας σε σχήμα Heartbeat), αλλά και στην χαρακτηριστική τρίτη κολόνα που διαθέτει άνοιγμα για αποτελεσματική ροή του αέρα και χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση. Αντίστοιχο μοτίβο ακολουθείται και στο εσωτερικό, στο οποίο επικρατεί ένα ήρεμο, stress-free κλίμα. Η λειτουργικότητα με την πρακτικότητα αποτελούν highlights, όπως και η άνεση σε κάθε στιγμή.

Το νέο Kia Niro είναι όλα όσα θα μπορούσε να ζητήσει κανείς από ένα σύγχρονο, επίκαιρο C-SUV που ανταποκρίνεται πρόθυμα σε όλες τις συνθήκες. Η τεχνολογία, οι χώροι, η εμφάνιση και η 7ετής εργοστασιακή εγγύηση, το καθιστούν ακαταμάχητο! Μάθετε περισσότερα για το νέο Kia Niro με ένα κλικ εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...