Video: Tesla Model X Plaid τα βάζει με Ferrari SF90 και Lamborghini Aventador!

Ένα ηλεκτρικό 1.020 ίππων, ένα υβριδικό με 1.000 ίππους και ένα «καθαρόαιμο» βενζινοκίνητο με ατμοσφαιρικό V12 και 770 ίππους. Σε ποιο ποντάρετε;

  • -
  • -

Οι «κόντρες» στην ευθεία έχουν εξελιχθεί σε ειδικότητα του CarWow, το διάσημο κανάλι στο YouTube που συγκεντρώνει κάθε λογής οχήματα και τα θέτει αντιμέτωπα στο 400άρι. Αυτή τη φορά έχουμε ένα Tesla Model X Plaid, ένα Ferrari SF90 Stradale και ένα Lamborghini Aventador SVJ! Όλα τα μοντέλα είναι εντελώς διαφορετικά μεταξύ τους. Από τη μια έχουμε ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με έξι θέσεις, αλλά και… 1.020 ίππους, ενώ από την άλλη, δύο αδιαμφισβήτητα σπορ προτάσεις, οι οποίες ωστόσο απέχουν παρασάγγας.

Η μια διαθέτει υβριδική τεχνολογία συνδυάζοντας δύο ηλεκτροκινητήρες και έναν turbo V8 βενζινοκινητήρα, ενώ η άλλη απαρνείται σε καθολικό βαθμό την ηλεκτροκίνηση και διαθέτει έναν old school, παραδοσιακό ατμοσφαιρικό V12 των 6.5 λίτρων. Η πρόταση της Ferrari αποδίδει συνδυαστικά 1.000 ίππους (780 ίπποι ο V8, 220 ίπποι οι ηλεκτροκινητήρες) και η αντίστοιχη της Lamborghini, 770 ίππους. Ποιο από τα παραπάνω όμως «παίρνει κεφάλι» στην κόντρα; Είναι δυνατόν ένα SUV να «σβήσει» τα καθαρόαιμα supercars, ακόμη κι αν έχει πάνω από 1.000 άλογα;

Tesla vs supercars!

Αν και δεν θέλουμε να αποκαλύψουμε τον νικητή, για να μείνει ένα… σασπένς για το video, πρέπει να πούμε ότι τα αποτελέσματα κρίνονται κυριολεκτικά στον πόντο. Τα δύο αυτοκίνητα που κοντράρονται για την πρωτιά έχουν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους, όμως προκύπτει νικητής και μάλιστα ξεκάθαρος. Από την άλλη, το τρίτο αυτοκίνητο μένει αρκετά πιο πίσω.

Δείτε ακόμη: Το Tesla Model X Plaid τα βάζει με τα ταχύτερα SUV του πλανήτη

Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες «μαντικές ιδιότητες» για να προβλέψει κανείς ότι το μοντέλο εκτός συναγωνισμού ήταν το Aventador SVJ, ένα απίστευτα γρήγορο αυτοκίνητο, αλλά όχι αρκετά ικανό να παλέψει τους δύο αντιπάλους των 1.000 ίππων. Τουλάχιστον στην ευθεία. Γιατί σε οποιαδήποτε άλλη συνθήκη, τα πράγματα αλλάζουν!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...