Νέα καραμπόλα 40+ οχημάτων - Δείτε το σοκαριστικό Video

Το περασμένο Σάββατο, σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας, η πυκνή ομίχλη προκάλεσε μια καραμπόλα με 39 τραυματίες και έναν νεκρό! Το video που καταγράφηκε από εμπλεκόμενο όχημα, σοκάρει.

  • -
  • -

Στην Ουγγαρία σημειώθηκε καραμπόλα δεκάδων αυτοκινήτων, σε ένα περιστατικό το οποίο είναι πολύ πιθανό να μπορούσε να αποφευχθεί αν οι οδηγοί δρούσαν πιο άμεσα και με περισσότερη σύνεση. Σύμφωνα με την αστυνομία, η σύγκρουση, στην οποία ενεπλάκησαν πέντε νταλίκες και 37 άλλα οχήματα, σημειώθηκε στον αυτοκινητόδρομο M1 περίπου 25 χιλιόμετρα δυτικά της Βουδαπέστης, πρωτεύουσας της Ουγγαρίας.

Από την καραμπόλα προκλήθηκε φωτιά σε 19 οχήματα και είχε ως αποτέλεσμα, τον θάνατο ενός 44χρονου και 39 τραυματισμούς, με τον έναν από τους τραυματίες να είναι σε κρίσιμη κατάσταση καθώς δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή. Ακόμα, από τα άτομα που τραυματίστηκαν 13 είναι σοβαρά όμως βρίσκονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με την αστυνομία.

karampola-karabola-ouggaria-voudapesti-skoni-trakarisma

Η αντίδραση του κρατικού μηχανισμού στην τεράστια καραμπόλα

Η Εθνική Διεύθυνση Προστασίας από Καταστροφές της Ουγγαρίας (δηλαδή η αντίστοιχη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι με την επέμβαση της Πυροσβεστικής έσβησαν αρκετά γρήγορα οι φωτιές που προκλήθηκαν στα οχήματα, ενώ στην επιχείρηση συμμετείχαν και τέσσερα ελικόπτερα διάσωσης καθώς και διασωστικές ομάδες από πολλές κοντινές πόλεις, προκειμένου να προσφέρουν την απαραίτητη περίθαλψη στους τραυματίες. Οι αρχές απέκλεισαν την κυκλοφορία και στις δύο κατευθύνσεις του αυτοκινητόδρομου Μ1, καθώς οι εργασίες αποκατάστασης και καθαρισμού συνεχίζονταν μέχρι το βράδυ.

Δείτε ακόμα: Ατύχημα με ηλεκτρικό: Πώς γλιτώνω την ηλεκτροπληξία;

Τι προκάλεσε τη θανατηφόρα καραμπόλα

Αν και ο εκπρόσωπος της εθνικής υπηρεσίας ασθενοφόρων, Pal Gyorfi, αρνήθηκε να δώσει μια πιθανή αιτία του δυστυχήματος, από το video μπορούμε εύκολα να συμπεράνουμε ότι οφείλεται στην έντονη παρουσία σκόνης, η συγκέντρωση της οποίας ήταν τέτοια ώστε η ορατότητα να μειώνεται σε ελάχιστα μέτρα. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό ότι μερίδα των οδηγών δε μείωσε ταχύτητα, είχε ως αποτέλεσμα τις πολλαπλές συγκρούσεις.

Τον καταλυτικό ρόλο της σκόνης στην πρόκληση του ατυχήματος έρχεται να επιβεβαιώσει η εταιρεία που έχει αναλάβει τη διαχείριση των αυτοκινητοδρόμων της Ουγγαρίας. Η Hungarian Concession Infrastructure Development Plc. έγραψε σε σχετική ανάρτησή στο Facebook, ότι μια τοπική καταιγίδα σκόνης μπορεί να προκάλεσε ξαφνική μείωση της ορατότητας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...