Νέα τεχνολογία βάζει τέλος σε κλοπές και οδήγηση χωρίς δίπλωμα!

Μία νέα τεχνολογία δοκιμάζεται αυτή την περίοδο, με έναν πολύ φιλόδοξο, έως ακατόρθωτο στόχο: Να μηδενίσει τις κλοπές και την οδήγηση χωρίς δίπλωμα.

  • -
  • -

Οι κλοπές αυτοκινήτων και η οδήγηση χωρίς δίπλωμα οδήγησης είναι δύο τελείως διαφορετικά προβλήματα, όμως αμφότερα δημιουργούν σημαντικά ζητήματα στον κλάδο της αυτοκίνησης γενικότερα. Οι κλοπές οδηγούν σε απώλεια χρημάτων και ενός πολύ σημαντικού περιουσιακού στοιχείου τους ιδιοκτήτες, ενώ η οδήγηση χωρίς δίπλωμα έχει αποτέλεσμα την πρόκληση πολλών τροχαίων ατυχημάτων, τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί.

Ένα έξυπνο δίπλωμα με την εγκατάσταση του ανάλογου συστήματος στα αυτοκίνητα φαίνεται ότι είναι η «μαγική» λύση που θα κάνει παρελθόν και τα δύο ζητήματα, με τους Σουηδούς να κάνουν ήδη τις σχετικές δοκιμές ώστε να αναπτυχθεί το σύστημα και να βελτιωθεί περαιτέρω η λειτουργικότητά του.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/8a0f2b836cb4666b5878af929ed58de5.jpg

Πώς λειτουργεί το έξυπνο δίπλωμα

Για να λειτουργήσει το σύστημα θα πρέπει το δίπλωμα να γίνει ψηφιακό και τα αυτοκίνητα να έχουν εγκατεστημένο ένα σύστημα, το οποίο θα διαβάζει το δίπλωμα προτού ξεκλειδώσει. Όταν το σύστημα βεβαιωθεί πως πρόκειται για τον νόμιμο χρήστη και ότι το δίπλωμα που έχει μαζί του είναι σε ισχύ, μόνο τότε θα ξεκλειδώνει και θα επιτρέπει τη χρήση του οχήματος.

Δείτε ακόμα: Έρχεται ευρωπαϊκό δίπλωμα οδήγησης το 2023

Η ύπαρξη αυτού του συστήματος στα αυτοκίνητα σημαίνει ότι δε θα μπορεί κάποιος να τα κλέψει καθώς δε θα επιτρέπεται το ξεκλείδωμα αλλά ούτε η ενεργοποίηση του κινητήρα, ενώ θα σταματήσει και το φαινόμενο της οδήγησης από άτομα χωρίς δίπλωμα. Σε αυτή την κατηγορία δεν εντάσσονται μόνο όσοι δεν έχουν εκδώσει δίπλωμα γενικά, αλλά κι εκείνοι που το διαθέτουν αλλά τους έχει αφαιρεθεί λόγω κάποιας παράβασης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/773c7bb2ac8db16542f32f853e1f7cb1.png

Δείτε ακόμη Πώς «κατεβάζω» το ψηφιακό δίπλωμα στο κινητό [βήματα & εικόνες]

Έξυπνο δίπλωμα σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση

Προς το παρόν οι σχετικές δοκιμές έχουν γίνει σε 15 αυτοκίνητα, με τα αποτελέσματα που καταγράφηκαν να είναι κάτι παραπάνω από ενθαρρυντικά. Η ανάπτυξη αυτού του συστήματος και του έξυπνου διπλώματος έρχεται την κατάλληλη στιγμή, καθώς η Ευρωπαϊκή Ένωση θέλει να δημιουργήσει ένα ψηφιακό δίπλωμα το οποίο θα είναι ενιαίο για όλα τα κράτη-μέλη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...