Τροχαία: Τεράστιες οι απώλειες στους δρόμους – Πόσοι χάνονται κάθε μήνα

Κάθε μήνα, σκοτώνονται στους δρόμους της χώρας όσοι χάθηκαν, δυστυχώς, στο τραγικό δυστύχημα των Τεμπών.

  • -
  • -

Τα συμβάντα στις μετακινήσεις είναι πολλά και θανατηφόρα. Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, στο οποίο χάθηκαν τόσοι άνθρωποι, ας ρίξουμε μια ματιά στα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για τις απώλειες στους δρόμους.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, μόνον τον περασμένο Δεκέμβριο, 51 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο από τροχαία δυστυχήματα, έναντι 57 από τη θανατηφόρα σύγκρουση των τρένων. Σε αυτά τα νούμερα μάλιστα, δεν περιλαμβάνονται οι μόνιμες βλάβες από τους βαρείς τραυματισμούς. Αυτό σημαίνει πως, ο αριθμός των θανόντων ενδεχομένως να ξεπεράσει τους 51, καθώς άλλοι 61 τραυματίστηκαν σοβαρά.

troxaia

Αυξήθηκαν τα τροχαία στην Ελλάδα

Με βάση την έκθεση της ΕΛΣΤΑΤ, οι απώλειες από τα τροχαία του Δεκεμβρίου 2022 είναι αυξημένη κατά 8,4% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2021 (875 τον Δεκέμβριο του 2022, έναντι 807 τον Δεκέμβριο του 2021). Τον Δεκέμβριο του 2021, είχαν χάσει τη ζωή τους 47 άνθρωποι, 36 είχαν τραυματιστεί βαριά και 907 ελαφρά.

Ο αριθμός των ατυχημάτων και των απωλειών εμφανίζει σταθερή αύξηση την τελευταία τριετία, με τους νεκρούς να ξεπερνούν κάθε χρόνο τους 600 και τους βαριά τραυματίες τους 636. Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, οι σοβαροί τραυματισμοί οδηγούν συχνά σε μόνιμες αναπηρίες και χρόνιες βλάβες, οι οποίες προφανώς δεν αποτυπώνονται στο στατιστικό δελτίο της ΕΛΣΤΑΤ.

troxaia

Διαβάστε επίσης: Ποιες Περιφέρειες δεν είχαν ούτε έναν νεκρό από τροχαίο τον Ιανουάριο;

Στην Αττική σημειώνονται τα περισσότερα ατυχήματα, με το ποσοστό να αγγίζει το 58,6%. Φυσικά, στην ίδια περιφέρεια καταγράφονται και οι περισσότεροι νεκροί. Δεύτερη στη λίστα είναι η Κεντρική Μακεδονία και τρίτη η Στερεά Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...