Όλα τα αυτοκίνητα diesel που παίρνεις με 25.000 €

Στις διαθέσιμες επιλογές βρίσκουμε supermini, crossover και οικογενειακά SUV τα οποία χάρη στα πετρελαιοκίνητα σύνολα αποδεικνύονται ιδανικά για ταξίδια.

  • -
  • -

Με τις τιμές των καυσίμων να έχουν χτυπήσει κόκκινο, το κόστος μετακίνησης με αυτοκίνητο έχει εκτοξευθεί. Στοιχείο που καθιστά τη χαμηλή κατανάλωση ενός νέου μοντέλου σημαντικό κριτήριο στην απόκτηση ενός νέου. Σε ένα κόσμο όμως  όπου οι υβριδικές και ηλεκτρικές λύσεις έχουν τον πρώτο λόγο στην αυτοκίνηση, πώς μπορεί μία τεχνολογία που μετρά χρόνια στην αγορά, όπως αυτή των diesel να είναι επίκαιρη και συμφέρουσα; Πολύ εύκολα, αρκεί να ξέρει κάποιος την οικονομία που προσφέρουν οι κινητήρες πετρελαίου, διατηρώντας τη συγκεκριμένη τεχνολογία επίκαιρη.

Στις περισσότερες περιπτώσεις όμως, οι πετρελαιοκίνητες εκδόσεις ενός αυτοκινήτου ξεκινούν πιο ψηλά από πλευράς τιμής σε σχέση με αυτές που χρησιμοποιούν βενζίνη, κάνοντας την απόκτηση τους ελαφρώς πιο δύσκολη. Γι’ αυτό το λόγο, ψάξαμε και βρήκαμε όλες τις διαθέσιμες επιλογές που υπάρχουν έως τις 25.000 €. Παρακάτω θα δείτε με αλφαβητική σειρά μοντέλα που εντάσσονται όχι μόνο στην ούτως ή άλλως οικονομική κατηγορία των supermini, αλλά και crossover και SUV.

Citroen C3
c3

Το γαλλικό supermini βρίσκεται στην τρίτη του γενιά και εξακολουθεί να ξεχωρίζει με τη σχεδίαση του, το κορυφαίο επίπεδο άνεσης που προσφέρει, αλλά και τις αναρίθμητες επιλογές εξατομίκευσης που το κατέστησαν ως το κορυφαίο σε πωλήσεις μοντέλο της Citroen. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Citroen C3 Aircross

c3 aircross

Το C3 Aircross είναι ένα από τα λίγα B-SUV που συνδυάζεται με πετρελαιοκινητήρα. Ο τετρακύλινδρος 1.5 BlueHDi αποδίδει 110 ίππους και συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Σύμφωνα με τη Citroen καίει 4,7 λίτρα πετρελαίου ανά 100 km, ενώ σε πραγματικές συνθήκες, δεν ξεπερνά τα 5,5 λίτρα ανά 100 km, κάτι που σημαίνει ότι οι επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμων είναι πραγματικά αραιές. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Dacia Duster
duster

Η τίμια επιλογή της Dacia από την C-SUV κατηγορία δεν γινόταν να λείπει από μία τέτοια λίστα. Το διάσημο Duster έχει κερδίσει κοινό και κριτικούς χάρη στα off-road χαρακτηριστικά του, τον άπλετο χώρο που προσφέρει και φυσικά την άκρως ανταγωνιστική τιμή απόκτησης. Με έως και 25.000 € μπορεί να γίνει δικό σας μάλιστα όχι μόνο με diesel μοτέρ, αλλά και με κινητήρα βενζίνης ή διπλού καυσίμου LPG. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

FIAT 500X

500x

Το στυλ και το πνεύμα του θρυλικού FIAT 500 μεταφέρθηκε αυτούσιο στην κατηγορία των SUV. Το 500Χ παραμένει φρέσκο σχεδιαστικά, χάρη στις διαχρονικές γραμμές του που του δίνουν ισχυρό χαρακτήρα. Ο 1.3 Multijet των 95 ίππων προσφέρει την απαραίτητη ισχύ σε συνδυασμό με εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση που αγγίζει τα 4,6 lt/100 km. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Peugeot 208

208

Με εμφάνιση που μαγνητίζει και ποικιλία στην λίστα με τις διαθέσιμες επιλογές κινητήρα, το μικρότερο μοντέλο στην γκάμα της Peugeot, το 208, έχει μία πρόταση για όλα τα γούστα. Η πετρελαιοκίνητη εκδοχή του προσφέρεται αποκλειστικά με το σύνολο των 100 ίππων, συνδυάζοντας χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία, αλλά και όλα εκείνα τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη νεότερη γενιά του γαλλικού supermini. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

Renault Clio

clio

Tο Renault Clio 1.5 Blue dCi με τους 100 ίππους ισορροπεί τέλεια την καθημερινή χρηστικότητα με την ελάχιστη κατανάλωση. Το εργοστάσιο ανακοινώνει ότι χρειάζεται μόνο 3,6 λίτρα για να καλύψει 100 χιλιόμετρα, νούμερο που δεν απέχει πολύ από το πραγματικό. Την ίδια ώρα, οι 100 ίπποι του diesel μπορεί να μην ακούγονται πολλοί, συνδυάζονται όμως με 260 Nm ροπή διαθέσιμα από χαμηλά και ένα έξυπνα κλιμακωμένο χειροκίνητο κιβώτιο των έξι σχέσεων. Πατήστε εδώ για περισσότερα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...