Ποια αυτοκίνητα έχουν σήμα το άλογο; Δεν είναι μόνο η Ferrari

Στον κόσμο της αυτοκίνησης, αρκετές μάρκες έχουν για σήμα τους το άλογο, σε διάφορες παραλλαγές. Ας δούμε ποιες είναι αυτές!

  • -
  • -

Το άλογο είναι άμεσα συνδεδεμένο με τα αυτοκίνητα. Ουσιαστικά, είναι ο πρόγονος της αυτοκίνησης, αφού το συγκεκριμένο ζώο έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στις μετακινήσεις των ανθρώπων μέσα στους προηγούμενους αιώνες. Ακόμη και την ισχύ των αυτοκινήτων, συνεχίζουμε να την προσδιορίζουμε σε… ίππους!

Πολλοί κατασκευαστές έχουν ενσωματώσει τα άλογα στα σήματα της εταιρείας τους. Η Ferrari είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα, με το δημοφιλές έμβλημα της ιταλικής μάρκας να είναι η πρώτη εικόνα που μας έρχεται στο μυαλό. Ωστόσο, δεν είναι η μοναδική! Παρακάτω, ακολουθούν οι εταιρείες που χρησιμοποιούν άλογα στο σήμα τους.

Ferrari

Ξεκινώντας από την πιο γνωστή περίπτωση, η ιστορία του αλόγου στο σήμα της Ferrari ξεκινά πολλές δεκαετίες πίσω. Ο Enzo Ferrari το τοποθέτησε στα αγωνιστικά του και στη συνέχεια, πήρε θέση και στα αυτοκίνητα παραγωγής, καθώς πλέον είχε γίνει το σήμα κατατεθέν της φίρμας. Η μητέρα ενός θρυλικού πιλότου της ιταλικής πολεμικής αεροπορίας πρότεινε την ιδέα στον Enzo!

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε την Ferrari 296 GTB - Video

Ford Mustang

Εδώ, δεν έχουμε ολόκληρη εταιρεία αλλά ένα συγκεκριμένο μοντέλο που χρησιμοποιεί το άλογο. Η Ford Mustang είναι ένα εμβληματικό αυτοκίνητο με μεγάλη ιστορία και η αμερικάνικη φίρμα, θέλησε να το διαχωρίσει από την υπόλοιπη γκάμα. Ένας από τους τρόπους, ήταν το ξεχωριστό σήμα, το οποίο είναι ένα άλογο που τρέχει προς τα αριστερά. Άλλωστε, η Mustang ξεκίνησε σαν ένα pony car.

Porsche

Το πασίγνωστο και πολύ χαρακτηριστικό σήμα της Porsche κρύβει ένα άλογο στο κέντρο του. Παρουσιάστηκε το 1952 και ουσιαστικά, βασίζεται στο οικόσημο του Ελεύθερου Λαϊκού Κράτος της Βυρτεμβέργης. Τότε, η πρωτεύουσα της συγκεκριμένης πολιτείας ήταν η Στουτγάρδη, η πόλη που μέχρι και σήμερα έχει την έδρα της η Porsche.

Carlsson

Η Carlsson είναι μια εταιρεία βελτίωσης στη Γερμανία που ειδικεύεται στα μοντέλα της Mercedes-Benz. Αν και δεν είναι αυτόνομη μάρκα, η εταιρεία έχει το δικό της σήμα που το τοποθετεί στα αυτοκίνητα που βελτιώνει. Το χαρακτηριστικό του εμβλήματος είναι ένα άλογο που πηδάει! Το όνομα της εταιρείας προήλθε από τον Σουηδό οδηγό αγώνων Ingvar Carlsson.

Kamaz

Αν και δραστηριοποιείται στον χώρο των φορτηγών και των λεωφορείων, η ρωσική Kamaz έχει μακρά παράδοση στους αγώνες, κυρίως στον σκληροτράχηλο Dakar. Από εκεί έχει γίνει πιο γνωστή στο ευρύ κοινό! Ιδρύθηκε το 1969, ενώ είναι και ένας από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές κινητήρων όλων των ειδών. Το σήμα της, είναι ένα άλογο που τρέχει.

Baojun

Πρόκειται για μια εταιρεία άγνωστη στον περισσότερο κόσμο, ειδικά στην Ευρώπη. Η Baojun είναι από την Κίνα, ενώ το όνομά της σε ελεύθερη απόδοση σημαίνει «τρελαμένο άλογο». Το σήμα της απεικονίζει το κεφάλι ενός αλόγου, ενώ είναι η μόνη μάρκα που εκτός από το έμβλημα, σχετίζεται και το όνομά της με το συγκεκριμένο ζώο.

Hamann

Η Hamann είναι ακόμη μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στις βελτιώσεις αυτοκινήτων. Σε αντίθεση με την Carlsson που συναντάμε παραπάνω, η Hamann δεν ειδικεύεται σε μια συγκεκριμένη μάρκα και απευθύνεται σε πολλές εταιρείες, ακόμη και κορυφαίες όπως για παράδειγμα η Lamborghini. Σήμα της είναι ένα φτερωτό άλογο, εμπνευσμένο από τον Πήγασο της ελληνικής μυθολογίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...