Tesla: Επαναστατικός τρόπος παραγωγής, για φτηνότερα ηλεκτρικά! [video]

Στη φετινή Investor Day, η Tesla αποκάλυψε την εντελώς νέα μέθοδο κατασκευής που θα κάνει τα αυτοκίνητά της πιο προσιτά.

  • -
  • -

Την πλήρη ανατροπή στον τρόπο κατασκευής των αυτοκινήτων θέλει να κάνει η Tesla, η οποία κατέληξε σε έναν τρόπο συναρμολόγησης των αυτοκινήτων ο οποίος είναι σημαντικά διαφορετικός από όσα συναντάμε σήμερα στα εργοστάσια των αυτοκινητοβιομηχανιών ανά τον κόσμο.

Στόχος της εταιρείας του Elon Musk είναι να μειώσει σημαντικά τον χρόνο που απαιτείται για τη συναρμολόγηση του κάθε αυτοκινήτου, τον χώρο που χρειάζεται ένα εργοστάσιο για δεδομένη ικανότητα παραγωγής και φυσικά να ρίξει το κόστος συναρμολόγησης για κάθε μονάδα.

tesla-model-y-synarmologisi-sinarmologisi-ergostasio

Η ριζοσπαστική ιδέα της Tesla που αλλάζει τελείως τη γραμμή παραγωγής

Για να πετύχουν αυτούς τους στόχους οι άνθρωποι της εταιρείας σκέφτηκαν τη γραμμή παραγωγής από την αρχή. Η λύση στην οποία κατέληξαν είναι ότι το κάθε αυτοκίνητο που βρίσκεται σε διαδικασία παραγωγής δε θα προχωράει και σταδιακά θα μπαίνουν επάνω του τα διάφορα εξαρτήματα.

Δείτε ακόμαToyota: «Το Tesla Model Y είναι έργο τέχνης»

Αντίθετα, το αυτοκίνητο διαιρείται ουσιαστικά σε διαφορετικές ομάδες. Η κάθε ομάδα συναρμολογείται σε άλλο σημείο του εργοστασίου και τα επιμέρους κομμάτια συναντώνται κοντά στο τέλος της γραμμής παραγωγής ώστε να συνδυαστούν και να αποτελέσουν ένα νέο αυτοκίνητο.

tesla-model-y-ergostasio-sinarmologisi-synarmologisi

Τα οφέλη του νέου τρόπου συναρμολόγησης αυτοκινήτων

Με αυτόν τον τρόπο η Tesla ισχυρίζεται ότι μπορεί να μειώσει τον όγκο ενός εργοστασίου ακόμα και στο μισό, επιτυγχάνοντας την ίδια παραγωγική ικανότητα, ενώ ταυτόχρονα η διαδικασία γίνεται πολύ πιο οικονομικά και πολύ πιο γρήγορα.

Η Tesla ψάχνει γενικότερα τρόπους να μειώσει το κόστος ώστε να φτάσει στη δημιουργία ενός πιο φτηνού μοντέλου, ενώ θέλει και να αυξήσει την παραγωγή της καθώς έχει βάλει στόχο μέχρι το 2030 να πουλάει 20 εκατομμύρια αυτοκίνητα ανά έτος, οπότε η αλλαγή στη γραμμή συναρμολόγησης είναι ζωτικής σημασίας.

Δείτε την περιγραφή της νέας μεθόδου στο video που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...