Toyota: «Το Tesla Model Y είναι έργο τέχνης»

Οι άνθρωποι της Toyota αποφάσισαν να αποσυναρμολογήσουν ένα Tesla για να μάθουν τα μυστικά του, και... εντυπωσιάστηκαν!

  • -
  • -

Το Model Y της Tesla έχει κερδίσει τις εντυπώσεις στη βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων από την κυκλοφορία του το 2020. Δεν είναι μυστικό ότι η καινοτόμος τεχνολογία και ο σχεδιασμός της Tesla έχουν τραβήξει την προσοχή πολλών αυτοκινητοβιομηχανιών, συμπεριλαμβανομένης της Toyota.

Πρόσφατα, η Toyota έκανε μια τολμηρή δήλωση σχετικά με το Model Y, αποκαλώντας το «έργο τέχνης». Η δήλωση αυτή έγινε αφού οι μηχανικοί της Toyota πραγματοποίησαν μια αποσυναρμολόγηση του Model Y για να δουν τι είναι αυτό που το κάνει τόσο επιτυχημένο.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/f5193885f00c3e3b52a57f0b8cda4b83.jpg

Γιατί οι μηχανικοί της Toyota επαινούν ένα Tesla

Σύμφωνα με την Toyota, το Model Y είναι ένα αριστούργημα μηχανικής και σχεδιασμού. Οι μηχανικοί επαίνεσαν την Tesla για τη χρήση ελαφρών υλικών, την προηγμένη αεροδυναμική και την τεχνολογία αιχμής της μπαταρίας. Επίσης, επαίνεσαν την Tesla για την εστίασή της στην ασφάλεια, η οποία χάρισε στο Model Y βαθμολογία ασφάλειας 5 αστέρων στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP, αλλά και στην αντίστοιχη αμερικανική Αρχή, την NHTSA.

Δείτε ακόμα: Tesla Model Y: Τα 5 μοναδικά features που το έκαναν Νο 1!

Οι μηχανικοί της Toyota σημείωσαν επίσης ότι το εσωτερικό του Model Y αποτελεί απόδειξη της προσοχής της Tesla στη λεπτομέρεια. Ο μινιμαλιστικός και ταυτόχρονα μοντέρνος σχεδιασμός της καμπίνας του μοντέλου αποτελεί σήμα κατατεθέν της προσέγγισης της εταιρείας στον σχεδιασμό αυτοκινήτων.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/4b44ec017ef511690625539545fa94eb.jpg

Ο έπαινος της Toyota για το Model Y είναι σημαντικός, καθώς προέρχεται από μία από τις πιο σεβαστές αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο. Η δήλωση καταδεικνύει τον αντίκτυπο που είχε η Tesla στον κλάδο και το πώς ώθησε άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες να καινοτομήσουν και να βελτιώσουν τα δικά τους σχέδια.

Πηγή: Automotive News

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...