Τέλος μεταβίβασης αυτοκίνητου: Online πληρωμή για άλλη μία Περιφέρεια

Μετά την Αττική, μια ακόμη Περιφέρεια της Ελλάδας ενεργοποίησε την πλατφόρμα για την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δικύκλου.

  • -
  • -

Περίπου 4 μήνες μετά την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής υπηρεσίας στην Αττική, η Περιφέρεια Κρήτης γίνεται η δεύτερη περιφέρεια στη χώρα μας, που προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες να προχωρήσουν σε έκδοση κωδικών πληρωμής RF/QR και να ολοκληρώσουν την πληρωμή των τελών (αδείας και μεταβίβασης) μέσω web/mobile banking.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η δράση αποτελεί μέρος του συνολικού συνεχιζόμενου έργου για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στο πλαίσιο της προγραμματικής συμφωνίας των δύο συναρμόδιων υπουργείων που υλοποιείται από τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Θοδωρή Λιβάνιου και του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Μεταφορές, Μιχάλη Παπαδόπουλου.

metavivasi

Με τον τρόπο αυτό καθίσταται ασφαλέστερη και ταχύτερη η πληρωμή τελών για τη μεταβίβαση επιβατικού οχήματος ή δίκυκλου, καθώς στην υπηρεσία της ψηφιακής μεταβίβασης οχημάτων προστίθεται και η δυνατότητα της ηλεκτρονικής πληρωμής των τελών.

Πώς γίνεται η online η πληρωμή των τελών μεταβίβασης

Η ψηφιακή μεταβίβαση οχημάτων είναι διαθέσιμη είτε στο gov.gr, στην ενότητα «Πολίτης και Καθημερινότητα» και την υποενότητα «Μετακινήσεις», είτε απευθείας, στην πλατφόρμα https://drivers-vehicles.services.gov.gr

Η διαδικασία πληρωμής μέσω του web/mobile banking με κωδικό RF/QR είναι ιδιαίτερα απλή. ΠΡΟΣΟΧΗ όμως, διότι η ηλεκτρονική μεταβίβαση είναι διαθέσιμη μόνο για πολίτες εγγεγραμμένους στο Εθνικό Μητρώο Επικοινωνίας (ΕΜΕπ).

 

metavivasi

Με την ηλεκτρονική πληρωμή των τελών, η διαδικασία μεταβίβασης οχήματος απλοποιείται και γίνεται ασφαλέστερη τόσο για τους πολίτες όσο και για τις δημόσιες υπηρεσίες των περιφερειών, με πολλαπλά αμφίδρομα οφέλη:

  • Απλούστευση, επιτάχυνση και αναβάθμιση της ασφάλειας των συναλλαγών
  • Άμεση ενημέρωση της Περιφέρειας για την εξόφληση των τελών
  • Εξασφάλιση της ορθότητας των στοιχείων των πληρωμών
  • Παροχή στους πολίτες κοινής εμπειρίας με τις υπόλοιπες πληρωμές του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η υλοποίηση και διάθεση της υπηρεσίας έγινε από το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, μέσω της Γενικής Γραμματείας Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Απλούστευσης Διαδικασιών και την Περιφέρεια Κρήτης, σε συνεργασία με τη ΔΙΑΣ Α.Ε. και τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα.

Δείτε αναλυτικά πως εκδίδεται ηλεκτρονικά το παράβολο της μεταβίβασης

Σύντομα, η δυνατότητα έκδοσης κωδικών πληρωμής RF/QR πρόκειται να επεκταθεί και στις υπόλοιπες Περιφέρειες της χώρας, μειώνοντας το διοικητικό βάρος των Διευθύνσεων Μεταφορών και βελτιώνοντας την ποιότητα εξυπηρέτησης των πολιτών σε όλη την Ελλάδα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...