Renault Austral: Ένα SUV γεννημένο… υβριδικό!

Παντρεύοντας τη γαλλική παράδοση με την κορυφαία τεχνολογία και τα γονίδια από την F1, το νέο Austral έρχεται να ανεβάσει τον πήχη στα οικογενειακά SUV.

  • -
  • -

Σχεδιασμένο να κυριαρχήσει στην απαιτητική κατηγορία των SUV, το ολοκαίνουργιο Austral εκφράζει το όραμα της Renault για ένα νέο, κορυφαίο τεχνολογικά μοντέλο που παρέχει μοναδική ασφάλεια και πλούσιους χώρους. Με μήκος 4.51 μέτρα τοποθετείται στην καρδιά των C-SUV, μιας κατηγορίας που καλείται να εκπληρώσει την ανάγκη ενός οικογενειακού αυτοκινήτου, αλλά και την επιθυμία ενός ικανού μοντέλου σε κάθε έδαφος, εντός ή εκτός ασφάλτου.

Φτιάχτηκε για να ξεχωρίζει

Η εξωτερική του σχεδίαση αμέσως εκπέμπει high-tech στοιχεία και δυναμισμό, αντανακλώντας την προσωπικότητά του που σε μεγάλο βαθμό, στηρίζεται σε αυτούς τους δύο πυλώνες. Το εμπρός μέρος έχει μυώδες σχήμα και εκφραστικές αναλογίες. Τα πρώτα στοιχεία που μαγνητίζουν το βλέμμα είναι η τρισδιάστατη μάσκα με το νέο σήμα της Renault, τοποθετημένο σε περίοπτη θέση, αλλά και τα Full LED φωτιστικά σώματα με το σχήμα «C», τα οποία αποτελούν χαρακτηριστικό γνώρισμα όλων των Renault.

Στο πίσω μέρος διατηρείται το ίδιο επίπεδο δημιουργικότητας, με αιχμή του δόρατος τα λεπτά φωτιστικά σώματα που σχεδόν ενώνονται στο κέντρο της πέμπτης πόρτας. Η διακριτική αεροτομή, ο δυναμικός προφυλακτήρας με τα μαύρα προστατευτικά και οι εκλεπτυσμένες γραμμές που δημιουργούν ένα σύγχρονο οπτικό αποτέλεσμα, ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο το δυναμικό προφίλ του Austral, από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις.

Το Austral ορίζει την υβριδική τάση

Το Renault Austral προσφέρεται αποκλειστικά με υβριδική τεχνολογία, συνδυάζοντας την ευκολία χρήσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης με την οικονομία καυσίμων. Παράλληλα, εξαργυρώνεται πλήρως η εμπειρία της Renault από τη Formula 1, καθώς στις full hybrid εκδόσεις E-TECH ενσωματώνονται πρωτοποριακές τεχνολογίες που εμφανίστηκαν για πρώτη φορά στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Οι κινητήρες φτάνουν σε απόδοση τους 200 ίππους, η κατανάλωση καυσίμου όμως θυμίζει αυτοκίνητο πόλης!

Την ίδια ώρα, τα mild hybrid κινητήρα σύνολα μεγαλώνουν ακόμη περισσότερο την υβριδική γκάμα, με συστήματα 48V (130 ίπποι) ή 12V (140 ή 160 ίππων). Όλα τα υβριδικά σύνολα καθιστούν το Austral ένα ιδανικό οικογενειακό αυτοκίνητο για εκείνους που τα θέλουν όλα: από ευελιξία και οικονομία καυσίμου στην πόλη, μέχρι εκδρομές χωρίς κανέναν προβληματισμό αυτονομίας! Το Renault Austral είναι ένα SUV που ανταποκρίνεται με προθυμία, οποιαδήποτε στιγμή.

Αυστηρές οικογενειακές προδιαγραφές

Στην κατηγορία των C-SUV, οι χώροι έχουν μεγάλη σημασία. Και το Renault Austral αποσπά την κορυφαία βαθμολογία, παρέχοντας μοναδικό επίπεδο ευρυχωρίας στο εσωτερικό του για πέντε επιβάτες. Το μεταξόνιο των 2.667 mm εγγυάται γενναιοδωρία στον χώρο για τα πόδια των πίσω επιβατών, ενώ τα 575 λίτρα του πορτ-μπαγκάζ δίνουν την… πιστοποίηση πως όλες οι αποσκευές θα χωρέσουν.

Παράλληλα, η καμπίνα του Renault Austral είναι πλήρως εναρμονισμένη με τα σύγχρονα πρότυπα τεχνολογίας, έχοντας δύο μεγάλες οθόνες 12" υψηλής ευκρίνειας για την άμεση, αποτελεσματική και πλήρη ενημέρωση του οδηγού. Το σύστημα πολυμέσων OpenR link χρησιμοποιεί την κεντρική οθόνη αφής και ενσωματώνει υπηρεσίες Google, όπως και προηγμένες φωνητικές εντολές για χρήση των κύριων λειτουργιών του οχήματος (κλιματισμός, πλοήγηση κ.ά.) χωρίς ο οδηγός να αποσπά το βλέμμα του από τον δρόμο. Για τον ίδιο λόγο, προσφέρεται και Head-Up Display 9,3", το οποίο προβάλλει τις ενδείξεις του ακριβώς στο οπτικό πεδίο του οδηγού.

Φυσικά, η προηγμένη τεχνολογία δεν εντοπίζεται αποκλειστικά στο κομμάτι της συνδεσιμότητας, αφού το Renault Austral διαθέτει κορυφαία ενεργητική ασφάλεια. Με 32 εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το τιμόνι δεν μένει ποτέ... μόνος, έχοντας στο πλευρό του έναν ηλεκτρονικό φύλακα-άγγελο. Πρόκειται ίσως για τον σημαντικότερο τομέα ενός οικογενειακού μοντέλου, καθώς με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μετακινούνται διαρκώς τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Και οφείλουμε να τα προστατεύουμε στον μέγιστο βαθμό!

Πιστό στη γαλλική παράδοση

Σαν ένα γνήσιο γαλλικό αυτοκίνητο, το νέο Renault Austral διαθέτει προσεκτικά μελετημένη ανάρτηση που ισορροπεί ιδανικά ανάμεσα στην κορυφαία άνεση και τα δυναμικά χαρακτηριστικά. Με το σύστημα Multi-Sense το αυτοκίνητο προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του οδηγού με έως και 5 διαφορετικές διαμορφώσεις, που επηρεάζουν το σύστημα κίνησης, το τιμόνι, την απόκριση του κινητήρα, τον ήχο, τον εσωτερικό φωτισμό και τον πίνακα οργάνων. Έτσι, με βάση τη διάθεσή του, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στη σπορ οδήγηση, την άνεση, την οικονομία καυσίμου ή να φτιάξει το δικό του προφίλ βάσει τον προτιμήσεών του.

Από την άλλη, το νέο Renault Austral διατίθεται και με το σύστημα 4CONTROL, την τετραδιεύθυνση της Renault που στρίβει και τους πίσω τροχούς έως και 5 μοίρες ανάλογα με τις ανάγκες. Για παράδειγμα, στις υψηλότερες ταχύτητες, οι πίσω τροχοί ακολουθούν την πορεία των εμπρός για καλύτερη σταθερότητα, ενώ στις χαμηλές ταχύτητες, οι πίσω τροχοί στρίβουν σε αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός, για καλύτερη ευελιξία εντός πόλης και μικρότερο κύκλο στροφής (10,1 μέτρα).

Το Renault Austral, το πολυτάλαντο υβριδικό SUV, θα είναι σύντομα διαθέσιμο στην Ελλάδα. Μάθετε τα πάντα για αυτό, με ένα κλικ εδώ!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...