«Άκυρο» στην Xiaomi για την κατασκευή αυτοκινήτων! Τα επόμενα βήματα

Παρότι ήδη χτίζει ένα νέο εργοστάσιο, η Xiaomi δεν φρόντισε να ασχοληθεί εγκαίρως και με την έκδοση άδειας κατασκευής αυτοκινήτων! Πώς θα ξεπεράσει το εμπόδιο;

  • -
  • -

Τα προβλήματα για την αυτοκινητοβιομηχανία που ετοιμάζει η Xiaomi, παρουσιάστηκαν πριν καν δούμε… τα πρώτα αυτοκίνητα. Η πασίγνωστη εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών ειδών, θέλει να δραστηριοποιηθεί στον χώρο των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όμως δεν μπήκε στη διαδικασία έκδοσης της σχετικής άδειας κατασκευής έγκαιρα. Πρόσφατα άλλαξε εντελώς το πεδίο και πλέον απαιτούνται πολύ συγκεκριμένα κριτήρια, προκειμένου η Κίνα να δώσει την άδεια κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε μια εταιρεία. Η Xiaomi πλέον δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει την παλαιά μέθοδο, οπότε βρέθηκε σε ένα αδιέξοδο.

Πώς πήρε άδεια με πλάγιο τρόπο η Xiaomi

Αφού είχε επενδύσει τόσα πολλά χρήματα και εξελίξει πολλά πρωτότυπα, η Xiaomi δεν μπορούσε να κάνει πίσω. Επειδή άδεια δεν μπορούσε να βγάλει, αλλά δεν ήθελε να περιμένει και για πολύ καιρό μέχρι να βρεθεί μια λύση, αποφάσισε να κάνει μια έξυπνη κίνηση: να αγοράσει μια χρεωκοπημένη εταιρεία αυτοκινήτων που ήδη είχε τη σχετική άδεια. Η εταιρεία που… ξελάσπωσε τη Xiaomi ήταν η γερμανική Borgward. Το 2017 είχε γίνει μια προσπάθεια να αναστηθεί στη σύγχρονη εποχή, ως μέλος του κινεζικού ομίλου BAIC. Το πλάνο δεν προχώρησε, όμως η άδεια κατασκευής είχε ήδη εκδοθεί.

Δείτε ακόμη: Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις του αυτοκινήτου της Xiaomi;

Άλλωστε, την ίδια ακριβώς κίνηση είχε κάνει και η Nio, η οποία επίσης δεν είχε άδεια κατασκευής ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Υπέγραψε συμβόλαιο με την JAC και κατάφερε να μπει στον χώρο, υλοποιώντας στο έπακρο το σχέδιό της. Ακούγεται απίστευτο ότι μια εταιρεία σαν τη Xiaomi, με τέτοια εμπορική δραστηριότητα και αξία δισεκατομμυρίων, κόλλησε σε κάτι τόσο απλό όσο μια… άδεια λειτουργίας, όμως ο νόμος ισχύει για όλους και οι λιγότερο προνοητικοί θα πρέπει να βρουν άλλους τρόπους προκειμένου να προχωρήσουν. Το εργοστάσιο αυτοκινήτων της Xiaomi περιμένουμε ότι θα ολοκληρωθεί το 2024.

Πηγή: CnEVpost

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...