Ηλεκτρικό Jeep με 156 ίππους, αυτονομία 550 km και τιμή 30.000 € - Ποιο είναι;

Αποτελεί το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της μάρκας, ενώ έχει κατακτήσει και τον τίτλο «Car Of The Year 2023».

  • -
  • -

Η Jeep αποτελεί πιθανότατα την πιο καταξιωμένη και αναγνωρίσιμη μάρκα της SUV κατηγορίας. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο που το όνομα της έχει γίνει κυριολεκτικό συνώνυμο του segment. Θέλοντας λοιπόν να παραμείνει στο προσκήνιο, η αμερικανική μάρκα έπρεπε να εκσυγχρονιστεί και να περάσει σιγά σιγά και αυτή στην ηλεκτρική εποχή.

Την αρχή έκαναν τα υβριδικά μοντέλα της, με τις τεχνολογίες mild και plug-in να έχουν ενσωματωθεί στην ήδη υπάρχουσα γκάμα. Αργά η γρήγορα όμως το επόμενο βήμα προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό έπρεπε να γίνει και τον ρόλο του πρωτοπόρου ανέλαβε το αυτοκίνητο που θα δείτε παρακάτω. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της μάρκας και όπως φαίνεται μπήκε πολύ δυναμικά στην αγορά κατακτώντας σε ελάχιστο χρόνο την ύψιστη διάκριση του ευρωπαϊκού «Car Of The Year 2023».

Αποτελεί μέλος της B-SUV κατηγορίας, προσφέροντας μία μίξη compact διαστάσεων, άνεσης και ηλεκτρικής τεχνολογίας σε συμφέρουσα τιμή. Πόσο συμφέρουσα; Συμπεριλαμβανομένης της κρατικής επιδότησης οι τιμές ξεκινούν από 30.700 €, ενώ όλες οι εκδόσεις του μοντέλου καλύπτονται από 4ετή εργοστασιακή εγγύηση με ισχύ έως 160.000 km. Παράλληλα, η μπαταρία διαθέτει 8ετή εγγύηση με ισχύ επίσης έως 160.000 km.

Δείτε ακόμη: Jeep Avenger βενζίνης: 2.500 € φθηνότερο και ετοιμοπαράδοτο – Δείτε τη νέα τιμή

Με 156 ίππους και αυτονομία που αγγίζει τα 550 km

Εφοδιάζεται με νέας γενιάς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και 260 Nm ροπή. Η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα 54 kWh και εξασφαλίζει από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μεικτές συνθήκες, έως 550 χιλιόμετρα εντός πόλης, σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Από πλευράς φόρτισης υποστηρίζει ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος DC με ισχύ έως 100 kW, το οποίο σημαίνει ότι η πληρότητα της μπαταρίας φτάνει έως το 80% μέσα σε μόλις 24 λεπτά. Η φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος AC ορίζεται στα 11 kW, χάρη στον τριφασικό on-board charger.

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε αναφερόμαστε στο ήδη επιτυχημένο Jeep Avenger, το μοντέλο που εισάγει τον Αμερικανό κατασκευαστή στην πλήρως εξηλεκτρισμένη εποχή. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων για την βασική έκδοση Avenger Longitude των 30.700 € με επιδότηση (38.700 € τιμή καταλόγου) ενώ κάνοντας κλικ εδώ μπορείτε να δείτε τις αντίστοιχες πληροφορίες και για όλη την υπόλοιπη γκάμα του μοντέλου.

Για να δείτε την video-δοκιμή του ηλεκτρικού Jeep πατήστε εδώ.

front

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...