To Jeep Avenger είναι το Car of the Year για το 2023!

Με 328 βαθμούς, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό Jeep κατέκτησε τον τίτλο του «Ευρωπαϊκού Αυτοκινήτου της Χρονιάς» για το 2023.

  • -
  • -

Η αναμονή τελείωσε, έχουμε νικητή! Το Jeep Avenger κέρδισε τον τίτλο του “Car of the Year” για το 2023. Πρόκειται για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της αμερικάνικης μάρκας, έχει συμπαγείς διαστάσεις (μήκος 4,08 μέτρα) και κατάφερε να επικρατήσει ανάμεσα σε επτά πολύ σημαντικά μοντέλα.

Η ψηφοφορία έλαβε χώρα στο Σαλόνι Αυτοκινήτου των Βρυξελλών και μεταδόθηκε live από το κανάλι των διοργανωτών. Η ελληνική συμμετοχή στην κριτική επιτροπή είναι η Ελένη Ξενάκη, από το περιοδικό 4Τροχοί. Το Jeep Avenger κατάφερε να επικρατήσει συγκεντρώνοντας 328 βαθμούς. Η κατάταξη των 7 μοντέλα που έφτασαν στην τελική φάση της διαδικασίας, είναι η παρακάτω:

  1. Jeep Avenger – 328 βαθμοί
  2. Volkswagen ID. Buzz – 241 βαθμοί
  3. Nissan Ariya – 211 βαθμοί
  4. Kia Niro – 200 βαθμοί
  5. Renault Austral – 163 βαθμοί
  6. Peugeot 408 – 149 βαθμοί
  7. Subaru Solterra / Toyota bZ4X – 133 βαθμοί

Πότε έρχεται στην Ελλάδα το Jeep Avenger;

Το Jeep Avenger, νικητής του COTY για το 2023, υπολογίζεται ότι θα έρθει στη χώρα μας μέσα στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Εφοδιάζεται με νέας γενιάς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, με ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων και 260 Nm ροπής.

Δείτε ακόμη: Τεράστια ζήτηση για το νέο Jeep Avenger - Πόσες παραγγελίες έγιναν ήδη;

Η μπαταρία του διαθέτει χωρητικότητα 54 kWh και εξασφαλίζει από 400 χιλιόμετρα αυτονομίας σε μεικτές συνθήκες, έως 550 χιλιόμετρα εντός πόλης, σύμφωνα με τον κύκλο μετρήσεων WLTP. Υποστηρίζει ταχυφόρτιση συνεχούς ρεύματος DC με ισχύ έως 100 kW. Σε αυτή την περίπτωση, η πληρότητα της μπαταρίας φτάνει έως το 80% μέσα σε μόλις 24 λεπτά.Η φόρτιση εναλλασσόμενου ρεύματος AC ορίζεται στα 11 kWh, χάρη στον τριφασικό on-board charger.

Προκειμένου να μπορεί να κινηθεί άνετα σε κάθε διαδρομή, το Avenger παρότι προσθιοκίνητο εφοδιάζεται με τα συστήματα Selec-Terrain και Hill Descent Control, έχοντας έξι προφίλ οδήγησης: Normal για την καθημερινή χρήση, Eco για μέγιστη αυτονομία, Sport για υψηλότερη απόδοση, Snow για μέγιστη πρόσφυση σε παγωμένες συνθήκες, Mud για μέγιστη απόδοση σε λασπωμένες διαδρομές και Sand, η οποία περιορίζει την πιθανότητα το όχημα να ακινητοποιηθεί σε αμμώδες έδαφος.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...