Toyota Corolla vs Volkswagen Golf - Ποιο διαλέγεις;

Δύο πρωταγωνιστές στην κατηγορία των μικρομεσαίων hatchback, εδώ και δεκαετίες κονταροχτυπιούνται στην πρώτη θέση. Toyota Corolla ή Volkswagen Golf, λοιπόν;

  • -
  • -

Στη μάχη των μικρομεσαίων αυτοκινήτων, το Volkswagen Golf και το Toyota Corolla είναι δύο από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα. Για πολλά χρόνια εναλλάσσονται στην πρώτη θέση της κατηγορίας τους και βέβαια, έχουν κερδίσει εκατομμύρια αγοραστές στο πέρασμα των χρόνων, σε παγκόσμιο επίπεδο. Σήμερα, συνεχίζουν να αποτελούν δύο εξαιρετικές προτάσεις για όσους ζητούν επαρκείς χώρους για μια οικογένεια, τεχνολογία, ποιότητα και ασφάλεια. Τα δύο hatchback έχουν πολλά κοινά, αλλά ακόμη περισσότερες διαφορές, οπότε η τελική επιλογή εξαρτάται από την προτίμηση του κάθε αγοραστή.

Νέο Toyota Corolla Hybrid με 140 ίππους

Το αναβαθμισμένο Toyota Corolla προσφέρεται με νέο υβριδικό σύστημα, που χρησιμοποιεί έναν τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα των 1.8 λίτρων και έναν ηλεκτροκινητήρα. Αποδίδει 140 ίππους και η ισχύς φτάνει στον εμπρός άξονα από ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενης σχέσης e-CVT.

Η βασική έκδοση Active Plus στοιχίζει 28.470 € με αρκετά καλό εξοπλισμό (οθόνη αφής 10,5 ιντσών, αυτόματος διζωνικός κλιματισμός, σύστημα εκκίνησης χωρίς κλειδί, ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών), ωστόσο εδώ θα σταθούμε στη δεύτερη έκδοση της γκάμας, την Style, που προσθέτει αρκετά στοιχεία εξοπλισμού όπως πλήρη φώτα LED, θερμαινόμενα καθίσματα εμπρός, ηλεκτροχρωματικό καθρέπτη και αισθητήρα βροχής.

Στην περίπτωση αυτή, η τιμή ανεβαίνει στις 30.270 €. Από την άλλη, το σύστημα κίνησης των 140 ίππων χρειάζεται μόλις 4,6 λίτρα βενζίνης ανά 100 km, ενώ εκπέμπει μόνο 104 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά km, κάτι που σημαίνει ότι το συγκεκριμένο Corolla απαλλάσσεται από τα τέλη κυκλοφορίας. Από την άλλη, προσφέρει 0-100 km/h σε 9,2 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 180 km/h.

Volkswagen Golf με mild hybrid τεχνολογία και 150 ίππους

Στην περίπτωση του Volkswagen Golf, επιλέγουμε την έκδοση με τον τετρακύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.5 TSI και τους 150 ίππους. Η ισχύς καταλήγει στον εμπρός άξονα από ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG των επτά σχέσεων, ενώ υπάρχει ήπια υβριδικό σύστημα 48V για καλύτερη αμεσότητα, εξοικονόμηση καυσίμου και χαμηλότερους ρύπους.

Το Volkswagen Golf 1.5 eTSI 150 PS DSG δεν έχει τη δυνατότητα να κινείται μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του, όπως το Toyota Corolla Hybrid, όμως η ονομαστική κατανάλωση βρίσκεται στο ιδιαίτερα εντυπωσιακό 5,5 λίτρα ανά 100 km. Επίσης, έχει χαμηλούς ρύπους, που μπορεί να μην το απαλλάσσουν από τα τέλη κυκλοφορίας όπως συμβαίνει με την ιαπωνική πρόταση, όμως πληρώνει μόνο 81 ευρώ τον χρόνο, άρα το ποσό είναι αμελητέο. Συγκριτικά με το Corolla Hybrid, το Golf των 150 ίππων υπερισχύει σημαντικά στις επιδόσεις, με 0-100 km/h σε 8,5 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 225 km/h.

Η βασική έκδοση Life κοστίζει 30.300 €, δηλαδή… 30 ευρώ ακριβότερα από το Corolla Hybrid που αναφέρουμε παραπάνω, οπότε βρίσκονται σε ακριβώς ίδιο επίπεδο τιμής. Η διαφορά, είναι ότι το Corolla βρίσκεται στη δεύτερη έκδοσή του, ενώ το Golf στη βασική, οπότε υπάρχουν κάποιες διαφορές στον εξοπλισμό. Πιο συγκεκριμένα, το Volkswagen Golf Life έχει στάνταρ προβολείς LED σε όλες τις σκάλες, ζάντες 16 ιντσών, Adaptive Cruise Control, ψηφιακό πίνακα οργάνων, ασύρματη φόρτιση κινητού, ατμοσφαιρικό φωτισμό 10 χρωμάτων και ζάντες 16 ιντσών.

Επίσης, έχει πληρέστατο εξοπλισμό ασφαλείας, από τον οποίο δεν λείπει απολύτως τίποτα. Όμως, απουσιάζει ο αισθητήρας βροχής, τα θερμαινόμενα καθίσματα και μερικά ακόμη στάνταρ στοιχεία που βρίσκουμε στο Corolla. Η πλουσιότερη έκδοση του Golf καλύπτει τα περισσότερα κενά και προσθέτει ακόμη καλύτερο εξοπλισμό, όμως στοιχίζει 3.000 € περισσότερα.

Toyota Corolla Hybrid ή Volkswagen Golf 1.5 eTSI;

Σε γενικές γραμμές, το Toyota Corolla Hybrid και το Volkswagen Golf 1.5 eTSI είναι δύο πολύ καλά αυτοκίνητα, με ισχυρούς κινητήρες και πολύ πλούσιο εξοπλισμό, από τον οποίο δεν υπάρχουν ουσιαστικές ελλείψεις σε κανέναν τομέα.

Φυσικά, η λίστα των extra στο Golf μπορεί να προσθέσει… χιλιάδες ευρώ ακόμη στον λογαριασμό όποιου παρασυρθεί, όμως διαθέτει και κορυφαίες επιλογές όπως τα εξαιρετικά φώτα IQ LED MATRIX, ηχοσύστημα Harman / Kardon και πάρα πολλά ακόμη.Στις εκδόσεις που επιλέξαμε, τα δύο οικογενειακά hatchback έχουν ακριβώς την ίδια τιμή, μικρές διαφορές στον εξοπλισμό, αρκετές διαφορές στην κατανάλωση καυσίμου (υπέρ του Corolla), αλλά και στις επιδόσεις (υπέρ του Golf.

Με ένα κλικ εδώ, μπορείτε να δείτε σύγκριση ανάμεσα στα δύο αυτοκίνητα σε όλους τους τομείς (οικονομία, επιδόσεις, τεχνικά χαρακτηριστικά, εξοπλισμό). Ποια θα ήταν η δική σας επιλογή ανάμεσα στα δύο; Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...