Η πανάκριβη διαφήμιση που δεν πουλά τίποτα, απλώς κράζει την Tesla! [video]

Ένας οργανισμός πλήρωσε πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ για διαφήμιση η οποία στρέφεται εναντίον της Tesla. Ποιος οργανισμός είναι, πού βρήκε τα λεφτά και γιατί το έκανε αυτό;

  • -
  • -

598.000 δολάρια (560.000 ευρώ). Αυτό είναι το ποσό που πλήρωσε ένας οργανισμός στις Ηνωμένες Πολιτείες που ονομάζεται The Dawn Project, με αποκλειστικό σκοπό να προβληθεί στην τηλεόραση ένα διαφημιστικό σποτ που δημιούργησε και στρέφεται κατά της Tesla.

Το κόστος γι’ αυτή τη διαφήμιση εκτοξεύτηκε σε τόσο μεγάλα νούμερα επειδή ο οργανισμός θέλησε η προβολή να γίνει κατά τη διάρκεια του 57ου Super Bowl, δηλαδή του τελικού του εθνικού πρωταθλήματος του αμερικανικού ποδοσφαίρου. Δεδομένης της τεράστιας τηλεθέασης του γεγονότος, η διαφήμιση στο ημίχρονο του Super Bowl είναι πανάκριβη, με τιμές που συναγωνίζονται τον τελικό του Champions League και τους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Ποιο προϊόν της Tesla κατηγορεί η πανάκριβη διαφήμιση

Ο σκοπός του σποτ που δημιούργησε ο οργανισμός The Dawn Project ήταν να απαγορευτεί η χρήση του Full Self-Driving, δηλαδή του πιο προηγμένου από τα πακέτα ημιαυτόνομης οδήγησης που προσφέρει η Tesla στα αυτοκίνητά της. Το The Dawn Project ισχυρίζεται ότι το σύστημα είναι πολύ «ανώριμο» και κάνει πάρα πολλά λάθη, τα οποία σε πολλές περιπτώσεις μπορεί να αποδειχτούν θανάσιμα τόσο για όσους επιβαίνουν σε ένα Tesla όσο και για τους υπόλοιπους χρήστες του δρόμου.

tesla-koukla-paidi-trakarisma-asfaleia

Τι είναι το The Dawn Project και πού βρήκε τόσα χρήματα;

Το The Dawn Project είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα την Καλιφόρνια που κάνει προωθεί την ανάπτυξη λογισμικού υπολογιστών που να είναι ασφαλές για τους ανθρώπους. Ο οργανισμός διεξάγει ανεξάρτητες δοκιμές ασφάλειας σε δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και σε εγκαταστάσεις επεξεργασίας νερού, καθώς και σε συσκευές που σχετίζονται με τους τομείς της υγειονομικής περίθαλψης και των μεταφορών.

Δείτε ακόμα: Πόσα χιλιόμετρα μπορεί να κάνει ένα Tesla με 0% μπαταρία; [video]

Το The Dawn Project αντλεί τη χρηματοδότησή του από τον Dan O'Dowd, τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Green Hills Software, η οποία έχει αναπτύξει το δικό της λογισμικό αυτόνομης οδήγησης για οχήματα. Αυτό καθιστά την τεχνολογία της άμεσο ανταγωνιστή του συστήματος ημιαυτόνομης οδήγησης της Tesla. Ο O'Dowd είναι ένας δισεκατομμυριούχος που έχτισε την περιουσία του πουλώντας λογισμικό στη Boeing, τη Lockheed Martin και τη NASA, ενώ ήταν και υποψήφιος γερουσιαστής στην Καλιφόρνια, αλλά δεν εξελέγη.

Dan-O'Dowd

Ποιοι είδαν τη διαφήμιση-κράξιμο προς την Tesla; Πότε άρχισε αυτή η κόντρα;

Η διαφήμιση που επικρίνει την Tesla προβλήθηκε στις πρωτεύουσες πολιτειών όπως η Καλιφόρνια, η Φλόριντα, η Τζόρτζια, η Νέα Υόρκη και το Τέξας, έτσι ώστε να την δουν οι πολιτικοί και οι ρυθμιστικές αρχές, όπως δήλωσε ο O'Dowd.

Το The Dawn Project άρχισε να στρέφει τα βέλη του προς την Tesla πέρυσι, ξεκινώντας με τη δημοσίευση video από δοκιμές ασφαλείας που διεξήγαγε ο οργανισμός, στις οποίες δείχνει ότι τα Tesla περνάνε πάνω από κούκλες οι οποίες προσομοιώνουν πεζούς και παιδιά, ενώ τα συστήματα ημιαυτόνομης οδήγησης των αυτοκινήτων ήταν ενεργοποιημένα.

Δείτε εδώ το επίμαχο video:

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...