Τέλος οι αγώνες μοτοσικλετών σε ευρωπαϊκή χώρα το 2023! - Τι συνέβη;

Η αιτία της ακύρωσης όλων των ασφάλτινων αγώνων μοτοσικλέτας του 2023 στην Ιρλανδία, μήπως θα πρέπει να ανησυχήσει και τους φίλους των αγώνων αυτοκινήτου;

  • -
  • -

Άσχημα τα νέα για τους φίλους των μοτοσικλετών στην Βόρεια Ιρλανδία, καθώς σύμφωνα με την Ένωση Μοτοσικλετών (MCUI) ακυρώθηκαν όλοι οι τοπικοί αγώνες μοτοσικλέτας για το 2023. Αυτό συνέβη λόγω του κόστους ασφάλισης, το οποίο καθιστά αδύνατη τη διεξαγωγή αγώνων τουλάχιστον μέχρι το τέλος του έτους. Η απόφαση πάρθηκε μετά από έκτακτη συνάντηση.

Τόσο τη περασμένη Δευτέρα όσο και την Πέμπτη είχαν πραγματοποιηθεί συναντήσεις για να συζητηθεί το θέμα της αύξησης του κόστους της ασφάλειας. Το MCUI έχει δυσκολευτεί με το κόστος της δημόσιας ασφάλισης αστικής ευθύνης, με τις τιμές να τριπλασιάζονται για τους διοργανωτές.

Ποιες κατηγορίες αγώνων γλίτωσαν την ακύρωση;

Το Motocross φαίνεται πως δεν θα επηρεαστεί από την απόφαση, επιτρέποντας στους αγώνες να συνεχιστούν με κάποιο τρόπο στη Βόρεια Ιρλανδία. Το MCUI θα συνεχίσει να παρέχει άδειες σε όλους τους διαγωνιζόμενους και θα τιμήσει την προσωπική ασφάλιση ατυχήματος για τους κατόχους αδειών.

Δείτε ακόμη: Ασφάλεια στη μοτοσικλέτα: Γιατί το κράνος είναι αδιαπραγμάτευτο

Αρκετές ασφάλτινες διοργανώσεις έχουν ήδη ακυρωθεί, συμπεριλαμβανομένων των Armoy Race of Legends, Cookstown 100 και North West 200. Επίσης, θα ακυρωθεί το τρόπαιο Sunflower και ολόκληρο το πρωτάθλημα Ulster Superbike. Το Grand Prix του Ulster είναι ένας από τους πολλούς αγώνες που ακυρώθηκαν με τον αγώνα να είχε προγραμματιστεί για τον Αύγουστο. Ο αγώνας θα επέστρεφε μετά από τρία χρόνια απουσίας, αρχικά λόγω covid.

Πηγή: Motorsport Radio

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...