Στην Ελλάδα η νέα Porsche 911 Carrera T – Τι σημαίνει το «Τ» και ποια είναι η τιμή

Η Porsche έφερε στη χώρα μας μια ακόμη υπέροχη έκδοση του θρυλικού sportcar. Τι σημαίνει όμως το γράμμα «Τ», τι διαφορετικό ενσωματώνει και πόσο κοστίζει;

  • -
  • -

Το εμβληματικό sportcar της Porsche, στη νέα γενιά του υποδέχεται μια καινούρια έκδοση που συνοδεύεται από το γράμμα «Τ» και διακρίνεται για μια σειρά στοιχείων που θα εκτιμήσουν οι πραγματικοί εραστές της σπορ οδήγησης.

t

Το διακριτικό γράμμα «Τ» στην πρόσφατη προσθήκη της Carrera σημαίνει Touring, με το αυτοκίνητο να συνεχίζει να τροφοδοτείται από τον εξακύλινδρο bi-turbo κινητήρα χωρητικότητας 2.981 κ.εκ., ο οποίος στη συγκεκριμένη περίσταση αποδίδει 385 ίππους και μέγιστη ροπή 450 Nm. Η 911 Carrera T σε αντίθεση με την απλή Carrera, διατίθεται στάνταρ με χειροκίνητο κιβώτιο 7 σχέσεων και προαιρετικά με το 8άρι PDK.

t

Τα πίσω καθίσματα λάμπουν δια της απουσίας τους, με τα 0-100 να έρχονται σε 4,5 δευτερόλεπτα με το μηχανικό κιβώτιο και σε 4΄΄ με το αυτόματο. Για τα 200 km/h από στάση χρειάζεται 15,1΄΄ και 14,2΄΄ αντίστοιχα, ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 290 km/h. Για να ενισχύσει τη δυναμική αίσθηση, η γερμανική φίρμα προίκισε την Carrera T με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον πίσω άξονα, το Porsche Torque Vectoring και Sport Chrono Package. Όποιος επιθυμεί μπορεί να προσθέσει το σύστημα τετραδιεύθυνσης, το οποίο είναι το μοναδικό έξτρα.

Σπορ εξάτμιση και υπέροχα καθίσματα στάνταρ

Το αειθαλές σπορ κουπε πατάει σε ελαστικά διαστάσεων 245/35 εμπρός και 305/30 πίσω, με ζάντες Titanium Grey Carrera S των 20 και 21 ιντσών, αντίστοιχα. Στον βασικό εξοπλισμό ανήκουν ακόμη, το τιμόνι GT, το sport σύστημα εξάτμισης και τα θαυμάσια καθίσματα Sports Seat Plus. Το βάρος του απολαυστικού οχήματος ανέρχεται μόλις στα 1.470 κιλά, χάρη τόσο στην απουσία των πίσω καθισμάτων, όσο και στη χρήση πιο ελαφριού γυαλιού, ελαφρύτερης μπαταρίας και περιορισμένων μονωτικών υλικών.

t

Διαβάστε επίσης: Πόσο κοστίζει η φθηνότερη Porsche στην Ελλάδα

Όσο για την αισθητική, ξεχωρίζουν οι γκρι λεπτομέρειες σε σκούρα απόχρωση, τα νέα λογότυπα των θυρών, οι διακοσμητικές λωρίδες στο κάλυμμα του κινητήρα, η γκρι απόχρωση στο πάνω τμήμα του παρμπρίζ, το γυαλιστερό μαύρο στις απολήξεις της εξάτμισης, το μαύρο ματ στην καμπίνα και οι ζώνες ασφαλείας σε Slate Grey ή Lizard Green.

Η τιμή της νέας Porsche 911 Carrera T στην Ελλάδα ορίστηκε στα 175.700 ευρώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...