Το best seller αυτοκίνητο στον κόσμο είναι Toyota – Δείτε ποιο είναι!

Έχοντας πολλά παγκόσμια ρεκόρ στο… τσεπάκι, το συγκεκριμένο μοντέλο της Toyota κατάφερε να πάρει τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις στον κόσμο για το 2022.

  • -
  • -

Η θεωρία λέει ότι υπάρχουν πολλά, διαφορετικά αυτοκίνητα για να εξυπηρετούν διαφορετικές ανάγκες. Ωστόσο, μερικά αυτοκίνητα καταφέρνουν τόσο καλά στους περισσότερους σημαντικούς τομείς, που τελικά κερδίζουν ένα πολύ μεγάλο μέρος των αγοραστών! Το Toyota Corolla είναι ένα πραγματικό case study. Αποτελεί έναν από τους πιο κομβικούς σταθμούς της αυτοκίνησης και καταφέρνει να διαπρέπει σε πωλήσεις μετά από πολλές δεκαετίες παρουσίας στην αγορά με το ίδιο όνομα. Μάλιστα, ανακηρύσσεται παγκόσμιο best seller, την ώρα που τα SUV πραγματικά μονοπωλούν το ενδιαφέρον των αγοραστών!

Το αυτοκίνητο με τις καλύτερες πωλήσεις για το 2022

Για ακόμη μια φορά, το Toyota Corolla πρωταγωνιστεί και κατακτά τον τίτλο του αυτοκινήτου με τις περισσότερες πωλήσεις μέσα στο 2022. Ενώ κάποιοι κατασκευαστές κάνουν… πάρτι όταν φτάνουν το 1 εκατομμύριο πωλήσεων σε ένα συγκεκριμένο μοντέλο τους, το Corolla πούλησε 1,12 εκατομμύρια μονάδες μέσα στους 12 μήνες του περασμένου έτους. Μάλιστα, οι πωλήσεις ήταν πεσμένες κατά 2,2% συγκριτικά με το 2021, ενώ πολύ σύντομα έρχεται το ανανεωμένο Toyota Corolla με περισσότερη τεχνολογία και νέο υβριδικό σύστημα των 140 ίππων (μοτέρ 1.8 λίτρων), μεταξύ άλλων.

Δείτε ακόμη: Οι 5 μεγαλύτερες αλλαγές του Toyota Corolla 2023

Ποιο ήταν το δεύτερο best seller του 2022;

Μετά το Toyota Corolla, το δεύτερο πιο καλοπουλημένο αυτοκίνητο για το 2022 ήταν το… Toyota RAV4. Όχι, δεν πρόκειται για λάθος. Τα δύο best sellers της χρονιάς ανήκουν στον φημισμένο Ιάπωνα κατασκευαστή! Το Toyota RAV4 πούλησε 841.220 μονάδες και ταυτόχρονα, κατακτά τον τίτλο του best seller SUV του έτους. Συνολικά η Toyota πούλησε 9,57 εκατομμύρια αυτοκίνητα μέσα στο 2022, ένα… σοκαριστικά μεγάλο νούμερο που εξηγεί πλήρως τι εννοούμε όταν την αποκαλούμε «γίγαντα» της αυτοκινητοβιομηχανίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...