Toyota Corolla 2023: Οι 5 μεγαλύτερες αλλαγές

Το Toyota Corolla ανανεώθηκε για το νέο έτος και απέκτησε αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα με περισσότερη ισχύ, νέες τεχνολογίες και μεγαλύτερες οθόνες.

  • -
  • -

Το όνομα του Toyota Corolla υπάρχει εδώ και πολλές δεκαετίες στον χώρο της αυτοκίνησης. Πρόκειται για το αυτοκίνητο με τις περισσότερες πωλήσεις σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ καταφέρνει να διατηρεί το ενδιαφέρον του αγοραστικού κοινού χάρη στην αξιοπιστία που προσφέρει, τις ανταγωνιστικές τιμές και την τεχνολογία. Για το 2023, το Toyota Corolla αναβαθμίστηκε σε πολύ σημαντικούς τομείς που το κάνουν ακόμη καλύτερο. Μπορείτε να δείτε εδώ τις τιμές όλων των εκδόσεων, αλλά και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Ποιες είναι, όμως, οι μεγαλύτερες αλλαγές που έγιναν στο δημοφιλές ιαπωνικό μικρομεσαίο τη φετινή χρονιά; Ας τις δούμε παρακάτω

Νέο υβριδικό σύστημα Toyota Hybrid

Η αναβαθμισμένη εκδοχή του Corolla απέκτησε τα νέα υβριδικά συστήματα της Toyota. Πρόκειται για δύο σύνολα, ένα με τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό κινητήρα 1.8 λίτρων και ένα με επίσης τετρακύλινδρο ατμοσφαιρικό μοτέρ, αλλά των 2.0 λίτρων. Στην πρώτη περίπτωση η ισχύς ανεβαίνει στους 140 ίππους (από 122 ίππους) και στη δεύτερη, στους 197 ίππους (από 184).

Εκτός από περισσότερη δύναμη, τα δύο μηχανικά σύνολα προσφέρουν και χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου, αλλά και μειωμένες εκπομπές ρύπων. Για παράδειγμα, το Toyota Corolla Hybrid με τον κινητήρα των 1.8 λίτρων εκπέμπει 102 γραμμάρια διοξειδίου του άνθρακα ανά km και εκείνο με το 2λιτρο σύνολο, 107 γραμμάρια διοξείδιο του άνθρακα ανά km.

Μεγαλύτερος ψηφιακός πίνακας οργάνων και οθόνη πολυμέσων

Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας υπάρχει πλέον μια μεγάλη οθόνη αφής των 10,25 ιντσών, η οποία παράλληλα θα φιλοξενεί και το νέο σύστημα πολυμέσων της Toyota. Πρόκειται για μια μεγάλη αναβάθμιση συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο, καθώς η ηλικία του είχε αρχίσει να φαίνεται από το ξεπερασμένο infotainment. Νέος είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων με οθόνη των 12,3 ιντσών. Τα γραφικά του είναι εντελώς καινούργια και μάλιστα, θα υπάρχουν τέσσερα διαφορετικά προγράμματα εμφάνισης, τα Casual, Smart, Sport και Tough.

Εξελιγμένο πακέτο βοηθημάτων Toyota T-Mate

Το πακέτο ασφαλείας Toyota T-Mate θεωρείται από τα κορυφαία του είδους, με μια πλειάδα συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού από τη βασική έκδοση. Ξεχωρίζουν αυτά της αποφυγής σύγκρουσης σε διασταύρωση, ανίχνευσης ανοίγματος πίσω πόρτας και υποστήριξης αποφυγής ατυχήματος με ποδηλάτη, καθώς και ειδοποίησης οδηγού μη τυχόν και ξεχάσει παιδιά ή κατοικίδια στο πίσω κάθισμα. Σύμφωνα με την Toyota, η «ομπρέλα» συστημάτων T-Mate δεν προστατεύει μόνο τον οδηγό και τους επιβάτες, αλλά όλους τους χρήστες του δρόμου, αποτελώντας στόχο και μέρος της δέσμευσης της εταιρείας για μέγιστη ασφάλεια.

Δείτε ακόμη: Καινούργια αυτοκίνητα κάτω από 20.000 € - Τι επιλογές υπάρχουν;

Πληροφόρηση και συνδεσιμότητα Toyota Smart Connect

Πλέον, το αυτοκίνητο διαθέτει εξελιγμένες τεχνολογίες που του επιτρέπουν να έχει πολύ καλύτερη αλληλεπίδραση με τον οδηγό του. Το Toyota Smart Connect ή Smart Connect+ (ανάλογα την έκδοση) ήρθε στο νέο Toyota Corolla, παρέχοντας πλοήγηση και online πληροφορίες για την κίνηση στους δρόμους. Επίσης, ενσωματώνουν τον ψηφιακό βοηθό MyT, που προσφέρει δυνατότητα εντοπισμού του αυτοκινήτου από εφαρμογή στο smartphone του χρήστη, αλλά και μια σειρά πολύτιμων πληροφοριών, διαθέσιμες κάθε στιγμή, από οποιοδήποτε μέρος.

Προηγμένες φωνητικές εντολές

To Toyota Corolla μπήκε για τα καλά στο κλίμα της ψηφιακής εποχής, καθώς πλέον υπάρχει η δυνατότητα φωνητικών εντολών. Αυτό υπήρχε και πριν στο συγκεκριμένο μοντέλο, ωστόσο τώρα έχει τη δυνατότητα να αντιλαμβάνεται πολλές και διαφορετικές πληροφορίες. Το σύστημα έχει την «ευφυία» να καταλαβαίνει τι θέλει ο οδηγός και μπορεί να εκτελεί εντολές που έχουν άμεση σχέση με το όχημα, όπως άνοιγμα ή κλείσιμο των παραθύρων, ρύθμιση της θερμοκρασίας του κλιματισμού (θέρμανση ή ψύξη), κλείσιμο της ηλιοροφής και πολλά ακόμη.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...