Η Continental έφτιαξε γήπεδο μπάσκετ από ελαστικά αυτοκινήτων!

Τελικά τα ελαστικά δεν χρησιμοποιούνται μόνο σε οχήματα. Μπορούν να αποτελέσουν το υλικό ακόμη και για γήπεδο μπάσκετ.

  • -
  • -

Το νέο γήπεδο μπάσκετ που εγκαινιάστηκε πρόσφατα στην πόλη του Ανόβερο από την Continental, δεν είναι σαν όλα τα άλλα. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό γήπεδο, περιλαμβάνοντας τάπητα που έχει κατασκευαστεί από ανακυκλωμένα ελαστικά, τα οποία προέρχονται από αγώνες ηλεκτρικών SUV, Extreme E.

basket

Τα 200 συνολικά ελαστικά με τα οποία φτιάχτηκε το γήπεδο, χρησιμοποιήθηκαν σε αγώνες στη Σαουδική Αραβία, στη Γροιλανδία και στη Σενεγάλη. Και τώρα, με τη μορφή ενός γηπέδου μπάσκετ, βοηθούν τους νέους να έρθουν πιο κοντά στον αθλητισμό, να παίξουν και να διασκεδάσουν.

Τα ελαστικά αποκτούν δεύτερη ζωή

Η κυκλική οικονομία, αποτελεί ένα οικονομικό σύστημα, βασισμένο στην επαναχρησιμοποίηση και αναγέννηση υλικών, ειδικά ως μέσο συνεχούς χρήσης προϊόντων, με έναν αειφόρο ή περιβαλλοντικά φιλικό τρόπο (σε αυτή την περίπτωση με την αξιοποίηση φθαρμένων ελαστικών). Αυτός είναι ένας σημαντικός τομέας στον οποίο η Continental εργάζεται εντατικά.

basket

Ο δήμαρχος του Ανόβερο ευχαρίστησε την Continental και τους συνεργάτες της για αυτό το γήπεδο, το οποίο φέρνει τον αθλητισμό και την αειφορία στην ίδια συζήτηση και δήλωσε ότι πρωτοβουλίες, σαν κι αυτή, δείχνουν τί είναι δυνατό να γίνει, όταν τόσοι πολλοί άνθρωποι βοηθούν στην υλοποίηση ενός κοινωνικού έργου.

basket

Διαβάστε επίσης: Ελαστικά run flat: Όλα όσα θες να ξέρεις για τα ελαστικά που δεν σκάνε

Ο τομέας ελαστικών της Continental επιδιώκει μια ολιστική και αειφόρα προσέγγιση, σε όλες τις φάσεις της αλυσίδας αξίας των ελαστικών και έχει ως αποστολή του να γίνει η πιο προοδευτική εταιρεία ελαστικών, όσον αφορά στην περιβαλλοντική και κοινωνική ευθύνη, έως το 2030. Επιπλέον, οι λύσεις που βασίζονται στην κυκλική οικονομία αντιπροσωπεύουν, για την Continental, έναν σημαντικό τρόπο επίτευξης του φιλόδοξου στόχου της για ουδετερότητα άνθρακα, έως το 2050.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...