Το μυστικό της Tesla – Πώς σε προστατεύει από ηλεκτροπληξία αν γίνει ατύχημα;

Τα Tesla έχουν ένα καλά κρυμμένο μυστικό, σκοπός του οποίου είναι η προστασία των ανθρώπων από ηλεκτροπληξία σε περίπτωση ατυχήματος.

  • -
  • -

Η ασφάλεια είναι ο βασικότερος στόχος για όλες τις αυτοκινητοβιομηχανίες, συμπεριλαμβανομένης της Tesla. Η αμερικανική εταιρεία εφοδιάζει τα αυτοκίνητά της με ένα "μυστικό" χαρακτηριστικό, το οποίο έχει στόχο να προστατεύσει τους επιβάτες αλλά και τα σωστικά συνεργεία από τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας σε περίπτωση ατυχήματος. Μόνο που πρέπει να το ξέρεις για να εκμεταλλευτείς την προστασία του.

Όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο εμπλακεί σε ατύχημα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνουν τα σωστικά συνεργεία που θα πλησιάσουν, είναι να κόψουν το κύκλωμα υψηλής τάσης, δηλαδή αυτό το οποίο μεταφέρει το ρεύμα από την μπαταρία στους ηλεκτροκινητήρες και αντίστροφα, καθώς μπορεί να υπάρχει διαρροή ρεύματος η οποία δημιουργεί τον κίνδυνο ηλεκτροπληξίας. Για να γίνει αυτό, σχεδόν όλα τα EV οχήματα έχουν ένα ειδικό καλώδιο κάτω από το καπό, το οποίο πρέπει να κοπεί σε δύο σημεία.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c82c8a79d3c9898246115465afda8ca0.jpg

Η διαφορά των μοντέλων της Tesla

Tα Tesla αντιθέτως, εκτός από το αντίστοιχο καλώδιο καπό, διαθέτουν κι ένα δεύτερο το οποίο βρίσκεται σε ένα πιο "κρυφό" σημείο. Συγκεκριμένα, είναι κάτω από τα πλαστικά και την ταπετσαρία, μέσα από το φινιστρίνι στην πλάτη της θέσης που είναι πίσω από τον συνοδηγό.

Δείτε ακόμαΕμφύλιος των Tesla: Πώς τιμωρούν οι κάτοχοι όσους παρκάρουν στα Superchargers

Έτσι, σε περίπτωση ατυχήματος, αυτό που πρέπει να κάνουν τα σωστικά συνεργεία αν δεν έχουν πρόσβαση στον χώρο κάτω από το καπό, είναι να κάνουν αυτό που φαίνεται στο video. Δηλαδή να σπάσουν το φινιστρίνι στη μεριά του συνοδηγού, να ανασηκώσουν τα πλαστικά και να αποκαλύψουν το κόκκινο καλώδιο το οποίο στη συνέχει θα κόψουν σε δύο σημεία.

Εξασφαλίζει απόλυτη ασφάλεια το κόκκινο καλώδιο; Το κάνουν κι άλλες εταιρείες;

Όταν γίνει αυτό, το αυτοκίνητο είναι σημαντικά πιο ασφαλές, όμως οι αρμόδιες Αρχές ανά τον κόσμο έχουν δώσει σαφείς οδηγίες ότι ακόμα κι έτσι, οι εμπλεκόμενοι πρέπει πάντα να συμπεριφέρονται σαν το αυτοκίνητο να διαρρέεται από ρεύμα.

Η ύπαρξη δεύτερου καλωδίου είναι κάτι που έχουν αρχίσει να υιοθετούν κι άλλοι κατασκευαστές όπως η Rivian και η BMW, με την κάθε εταιρεία να τοποθετεί το αντίστοιχο καλώδιο σε διαφορετικό σημείο.

Πηγή: carscoops.com

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...