Peugeot 408: Πόσο κοστίζει το εντυπωσιακό coupe crossover; - Όλες οι εκδόσεις

Το εντυπωσιακό μοντέλο της Peugeot ξεκίνησε να διατίθεται και στην χώρα μας. Δες εδώ τον αναλυτικό οδηγό του μοντέλου με φωτογραφίες και στοιχεία για κάθε έκδοση!

  • -
  • -

Η Peugeot παρουσίασε πριν μερικούς μήνες το 408, ένα ξεχωριστό σε design αυτοκίνητο που ανήκει στα fastback και τοποθετείται στην κορυφή του segment C. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα μοντέλο που συνδυάζει τα coupe και crossover στοιχεία που τόσο πολύ αγαπά η σημερινή αγορά με την άνεση ενός οικογενειακού και φουτουριστική σχεδίαση. Πρόσφατα έγινε διαθέσιμο και στην χώρα μας με τις τιμές να ξεκινούν από τις 39.900 €. Τι επιλογές κινητήρων και πακέτων εξοπλισμού διατίθενται όμως μαζί με το νέο crossover της γαλλικής μάρκας;

front

Τρία κινητήρια σύνολα. Τα δύο από αυτά plug-in υβριδικά!

Η γκάμα των κινητήρων με τους οποίους εφοδιάζεται το νέο Peugeot 408 παραδόξως περιλαμβάνει μόλις μία βενζινοκίνητη έκδοση και δύο plug-in υβριδικές. Η πρώτη αποτελείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο 1.200άρη 3κύλινδρο τεχνολογίας PureTech με απόδοση 130 ίππους και 230 Nm ροπή. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων EAT8. Στην συνέχεια έχουμε τις 2 plug-in hybrid εκδόσεις με απόδοση 180 και 225 ίππους. Χρησιμοποιούν και οι δύο έναν βενζινοκινητήρα PureTech 1.600 κυβικών, μόνο που στην πρώτη περίπτωση αποδίδει 150 ίππους, ενώ στο κορυφαίο 408 με τους 225 ίππους αποδίδει 180. Και στις δύο περιπτώσεις τα θερμικά μοτέρ συνδυάζονται με έναν ηλεκτροκινητήρα 110 ίππων που είναι τοποθετημένος στο αυτόματο κιβώτιο των οκτώ σχέσεων, e-EAT8.

back

Η μπαταρία ιόντων λιθίου και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις έχει χωρητικότητα 12,4 kWh και αποδίδει 102 kW. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών: ένας φορτιστής 3,7 kW μονοφασικού ρεύματος στο βασικό εξοπλισμό και ένας προαιρετικός μονοφασικός των 7,4 kW. Η αυτονομία της μπαταρίας θεωρητικά ξεπερνά τα 60 km. Σε λίγους μήνες η γκάμα θα συμπληρωθεί και με μία αμιγώς ηλεκτροκίνητη έκδοση.

Δείτε ακόμη: Peugeot: 1η στις εταιρικές πωλήσεις στην Ελλάδα - Ποια μοντέλα ξεπουλάνε

Τρία πακέτα εξοπλισμού για το νέο 408

Τα πακέτα εξοπλισμού με τα οποία συνδυάζεται το νέο γαλλικό crossover είναι τρία: Allure, Allure Plus, GT. Τόσο το βενζινοκίνητο 408 των 130 ίππων, όσο και το plug-in hybrid με τους 180 ίππους, μπορούν να συνδυαστούν και με τα τρία πακέτα. Η κορυφαία έκδοση των 225 ίππων είναι η μοναδική που χρησιμοποιεί μόνο τα δύο κορυφαία πακέτα εξοπλισμού Allure Plus και GT.

interior

Στην βασική έκδοση Allure βρίσκουμε ήδη έναν αρκετά πλούσιο κατάλογο εξοπλισμού με στοιχεία όπως αισθητήρες παρκαρίσματος εμπρός και πίσω, κάμερα οπισθοπορείας, ατμοσφαιρικό φωτισμό καμπίνας, διζωνικό κλιματισμό, ψηφιακό πίνακα οργάνων i-Cockpit, φώτα τεχνολογίας LED, οθόνη infotainment 10 ιντσών και πολλά ακόμη.

Δείτε ακόμη: Δοκιμάζουμε το Peugeot 308 Hybrid 225 e-EAT8 GT

Εάν θέλετε να δείτε αναλυτικά όλες τις εκδόσεις μαζί με το κόστος απόκτησης και όλα τα στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων μπορείτε να πατήσετε εδώ. Tέλος, μπορείτε να βρείτε εδώ τον αναλυτικό οδηγό με όλες τις εκδόσεις, με τον πλήρη εξοπλισμό αλλά και εικόνες από την εξωτερική εμφάνιση και την καμπίνα της κάθε μίας.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...