Νέοι σταθμοί μετρό: Επέκταση έως το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος

Η διεύρυνση του δικτύου μετρό σε όλη την Αττική συνεχίζεται, με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να ανακοινώνει τα σχέδια για το προσεχές μέλλον.

  • -
  • -

Σε συνέχεια των νέων σταθμών που δημιουργήθηκαν και την επέκταση της Γραμμής 3 του Μετρό που πλέον φτάνει έως και το κέντρο του Πειραιά, ένα νέο κλάδο του Μετρό που θα συνδέσει το Θησείο με το Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος προανήγγειλε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Ποιοι θα είναι οι καινούργιοι σταθμοί;

Η εκτίμηση θέλει το έργο να δημοπρατείται σε περίπου δύο χρόνια, ενώ έχει ολοκληρωθεί ήδη η μελέτη χάραξης, με τη δημιουργία ενός υπόγειου κλάδου της γραμμής 1 μέσω διακλάδωσης μετά τον σταθμό Θησείου. Θα έχει μήκος περίπου 5 km και τέσσερις σταθμούς: Άνω Πετράλωνα, Πλατεία Δαβάκη, Λόφος Φιλαρέτου και το Κέντρο Πολιτισμού. Ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός είναι 450 εκατ. ευρώ. Το έργο θα εξυπηρετήσει πυκνοκατοικημένες περιοχές των Πετραλώνων και του δήμου Καλλιθέας.

metrο-epektasi-stavros-niarxos]

Όσον αφορά την χρηματοδότηση του έργου υπογράμμισε με βεβαιότητα πως δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα διότι τα έργα μετρό τα προκρίνει η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα στηρίζει η ΕΤΕπ. Πρόκειται για την πρώτη επέκταση που γίνεται στην Γραμμή 1 του ΗΣΑΠ από το 1957, όταν και έφτασε έως την Κηφισιά.

Δείτε ακόμη: Δωρεάν wi-fi στο Μετρό – Σε ποιους σταθμούς θα μπει πρώτα;

Τι είπε σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της γραμμής 4;

«Καταφέραμε να ξεμπλοκάρουμε το έργο, να ξεκινήσει και να έχουν στηθεί παντού εργοτάξια, κάτι το οποίο είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία. Δεν έχει γίνει τόσο μεγάλης κλίμακας έργο μετρό στην Αθήνα από τότε που κατασκευάστηκε η βασική γραμμή. Τα εργοτάξια έχουν στηθεί, ο μετροπόντικας έχει έρθει, οι πρόδρομες εργασίες έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε το κυρίως έργο».

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...