Δωρεάν wi-fi στο Μετρό – Σε ποιους σταθμούς θα μπει πρώτα;

Επιτέλους οι σταθμοί του Μετρό και οι συρμοί αποκτούν wi-fi, ώστε οι επιβάτες να μπορούν να σερφάρουν γρήγορα και κυρίως δωρεάν.

  • -
  • -

Έπειτα από αναμονή ετών, το Μετρό της Αθήνας αποκτά παροχή wi-fi, ακολουθώντας την πρακτική των αναπτυγμένων ευρωπαϊκών μεγαλουπόλεων. Σταθμοί, σήραγγες και φυσικά συρμοί, θα προσφέρουν στο επιβατικό κοινό τη δυνατότητα να συνδεθούν στο internet και να σερφάρουν ελεύθερα στο διαδίκτυο.

metro

Η ΣΤΑΣΥ προχώρησε σε συμφωνία με τις εταιρείες Cosmote και Vantage Towers Greece Hellas (κοινή εταιρεία των Vodafone – Wind που διαχειρίζεται τις κεραίες κινητής) για την δωρεάν παροχή wi-fi στο σύνολο του δικτύου του Μετρό.

Στη Γραμμή 2 το πρώτο δωρεάν wi-fi

Οι εργασίες εγκατάστασης των κεραιών και του εξοπλισμού ξεκινούν αυτή την εβδομάδα, στο νότιο τμήμα της γραμμής 2, στον σταθμό του Αλίμου, καλύπτοντας στη συνέχεια τις σήραγγες Αγ. Δημήτριος- Ηλιούπολη και Ηλιούπολη – Άλιμος.

metro

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα, το οποίο θα ολοκληρωθεί τον Ιούνιο. Από τα αποτελέσματα θα αποφασιστεί η τεχνική λύση που θα εφαρμοστεί στο σύνολο των γραμμών 2 και 3. Στόχος είναι μέσα σε 2,5 χρόνια να έχει εγκατασταθεί ο απαραίτητος εξοπλισμός και για την κάλυψη δικτύου 4G/5G σε όλο το μήκος των γραμμών του Μετρό.

metro

Διαβάστε επίσης: Έριξαν την κίνηση σε Πειραιά και Αθήνα οι νέοι σταθμοί Μετρό

Η ανάπτυξη του δικτύου wi-fi στο Μετρό εντάσσεται στο έργο του υπουργείου ψηφιακής διακυβέρνησης «WiFi4GR – Ανάπτυξη δημοσίων σημείων ασύρματης ευρυζωνικής πρόσβασης στο Διαδίκτυο», μέσω του οποίου θα αναπτυχθούν 2.500 WiFi hotspots σε όλη την Ελλάδα.

Η σύνδεση στο διαδίκτυο θα είναι δωρεάν, με τους επιβάτες να απολαμβάνουν εξαιρετικό σήμα και ταχύτατη πρόσβαση τόσο στους σταθμούς όσο και στους συρμούς.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...