Video: Audi Quattro S1 vs Sport RS Q e-tron: Μπορεί το 40χρόνο Group B να νικήσει;

Τα αγωνιστικά Audi από το παρελθόν και το σήμερα κοντράρονται στον πάγο. Εσύ σε ποιο ποντάρεις;

  • -
  • -

Αυτές οι κόντρες μεταξύ παλιού και νέου πάντα θα έχουν την δική τους αίγλη. Βλέπεις την εξέλιξη να πραγματοποιείται μπροστά στα μάτια σου και πως με τα χρόνια μπορεί κάτι κορυφαίο να γίνει ακόμα καλύτερο… ή χειρότερο. Μία ακριβώς τέτοια μάχη μας χάρισε το φετινό Race τo Champions που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία. Για όσους δεν ξέρουν, το Race of Champions (ROC) αποτελεί ένα ετήσιο event στο οποίο μαζεύονται τα κορυφαία ονόματα από όλο τον κόσμο του τετράτροχου motorsport για να εκπροσωπήσουν την χώρα τους.

Από την συγκεκριμένη διοργάνωση έχουν περάσει θρυλικά ονόματα όπως Schumacher (πατέρας και υιός), Loeb, Hakkinen, Vettel και Solberg. Φέτος, εκτός από τους διάσημους οδηγούς, στην εκδήλωση συμμετείχαν και δύο εντυπωσιακά μοντέλα από τον χώρο των αγώνων. Πρόκειται για τους εκπροσώπους της Audi στο παρελθόν και το σήμερα. Τον πρωταθλητή της παλιάς σχολής, Quattro S1, και τον διεκδικητή του σήμερα στο Dakar, RS Q e-tron.

Δείτε ακόμη: Αudi RS Q e-tron vs R8 - Ποιο κερδίζει;

Ναι, μπορεί να μην αποτελούν μέλη της ίδια κατηγορίας, με το ένα να έχει γράψει ιστορία στις ειδικές διαδρομές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλι στην εποχή των Group B και το άλλο να διασχίζει την Αραβική έρημο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα.

Τι μοτέρ χρησιμοποιούν τα δύο θηρία της Audi;

Θυμίζουμε πως εκεί που το S1 χρησιμοποιεί έναν παλιομοδίτικο turbo 5κύλινδρο βενζινοκινητήρα 2,5 λίτρων, το μοντέρνο RS Q e-tron απαντά με ένα ηλεκτρικό κινητήριο σύνολο που όμως φέρει και ένα μοτέρ βενζίνης, το οποίο προέρχεται μάλιστα από το αυτοκίνητο με το οποίο συμμετέχει η Audi στο DTM. Πρόκειται για ένα 2λιτρο turbo 4κύλινδρο κινητήρα, ο οποίος όμως δεν έρχεται σε επαφή με το σύστημα μετάδοσης, αλλά λειτουργεί σαν δυναμό που τροφοδοτεί την μπαταρία των 52 kWh με ενέργεια.

Πως μεταφράζονται 40 χρόνια εξέλιξης λέτε; Έχει ελπίδα ο παλιός να δείξει στον νέο πώς γίνεται; Η απάντηση παρακάτω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...