Nissan Max-Out: Ένα πρωτότυπο που δείχνει το «αύριο» των roadsters [video]

Με ένα εντυπωσιακό διθέσιο cabrio αποφάσισε να δείξει το όραμά της για το μέλλον η Nissan, στο οποίο συμπυκνώνεται ο σπορ χαρακτήρας, αλλά και η ηλεκτροκίνηση.

  • -
  • -

Το Nissan Max-Out είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό πρωτότυπο. Πρόκειται για την ιδέα της ιαπωνικής φίρμας που συνδυάζει τα σπορ χαρακτηριστικά με την ηλεκτροκίνηση! Παρουσιάστηκε λίγο πριν την εκδήλωση “Nissan Futures” που θα λάβει χώρα στην Ιαπωνία από τις 4 Φλεβάρη έως την 1η Μαρτίου. Ξεχωρίζει με τη φουτουριστική του σχεδίαση. Στο εμπρός τμήμα υπάρχει μια ασυνήθιστα μεγάλη -για ηλεκτρικό μοντέλο- μάσκα, μαζί με εντυπωσιακό φωτισμό. Οι αναλογίες του αμαξώματος είναι κάπως… περίεργες για διθέσιο cabrio, όμως το νόημα που θέλει να δώσει η Nissan είναι πολύ διαφορετικό. Για αυτό άλλωστε και το πίσω μέρος δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μεγάλο… φωτιστικό σώμα, μέσα στο οποίο δεσπόζει ολογράφως το όνομα της φίρμας.

Στο εσωτερικό επικρατεί μια απολύτως ψηφιακή ατμόσφαιρα. Ένα ασυνήθιστο τιμόνι, μια τεράστια οθόνη που εκτείνεται σε όλο το πλάτος της καμπίνας και ελέγχεται από τον οδηγό, αλλά και τον συνοδηγό, όπως και δύο πολύ φουτουριστικά καθίσματα. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν εμφανή πεντάλ, ενώ η Nissan δεν δίνει λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο κομμάτι.

Δείτε ακόμη: Αυτό είναι το ανανεωμένο Nissan GT-R

Για την ώρα, δεν αναφέρει καθόλου τις προδιαγραφές των κινητήρων και της μπαταρίας, ωστόσο θεωρείται πολύ πιθανό να υιοθετήσει τεχνολογία solid state μπαταριών όταν φτάσει στη γραμμή παραγωγής. Φυσικά, αυτή τη στιγμή το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι εικασίες.

Πόσο σπορ είναι το Nissan Max-Out;

Με την πρώτη ματιά, το ανοικτό διθέσιο αμάξωμα δεν προδιαθέτει τις αισθήσεις για μια καθαρόαιμη σπορ κατασκευή. Δεν είναι κάτι τέτοιο, άλλωστε. Η ιαπωνική φίρμα θέλει απλώς να πειραματιστεί με την ιδέα του σπορ αυτοκινήτου του μέλλοντος και παρουσιάζει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα.

Σίγουρα, οι αναλογίες του αμαξώματος αλλά και η φιλοσοφία του εσωτερικού δεν θυμίζουν κάτι το οδηγοκεντρικό, όμως μη ξεχνάμε ότι είναι απλώς ένα εντυπωσιακό πρωτότυπο το οποίο έχει σαν στόχο να παρουσιάσει τεχνολογίες και όραμα, αλλά και να… προκαλέσει τις εντυπώσεις.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...