Mazda CX-30: Πόσο κοστίζει το οικογενειακό SUV;

Οικονομία ή επιδόσεις; Χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο; Κίνηση στους εμπρός τροχούς ή σύστημα 4x4; Το Mazda CX-30 διατίθεται σε πολλές εκδόσεις. Δείτε τις τιμές του!

  • -
  • -

Το Mazda CX-30 είναι ένα μεσαίο SUV που δεν γίνεται να περάσει απαρατήρητο. Η εμφάνισή του εκπέμπει στυλ και δυναμισμό, αποτελούμενη από αρμονικές γραμμές και εντυπωσιακές καμπύλες, κερδίζοντας το μάτι από όποια πλευρά κι αν το κοιτάξεις. Η αισθητική όμως, δεν είναι το μοναδικό προσόν του. Προσφέρεται με σύγχρονους κινητήρες, οι οποίοι εξασφαλίζουν χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και διαφορετικούς συνδυασμούς μετάδοσης. Με ισχύ από 122 έως 186 ίππους, ο ενδιαφερόμενος μπορεί να διαλέξει ό,τι του ταιριάζει καλύτερα. Ο τιμοκατάλογος στη χώρα μας ξεκινάει από τις 28.378 € στην έκδοση Skyactiv-G των 122 ίππων, χειροκίνητο κιβώτιο και κίνηση στους εμπρός τροχούς.

Mazda CX-30 με τετρακίνηση και G-Vectoring Control Plus

Οι εκδόσεις των 150 και 186 ίππων, μπορούν να συνδυαστούν με έξυπνο σύστημα τετρακίνησης. Ωστόσο, ανεξάρτητα από τον τύπο μετάδοσης, το CX-30 εξοπλίζεται με το G-Vectoring Control Plus, ένα σύστημα που βοηθάει τον οδηγό σε δρόμους με συνεχείς στροφές. Η Mazda υποστηρίζει ότι η συγκεκριμένη τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να αναβαθμίσει την αίσθηση που λαμβάνει ο χειριστής από το όχημα, προσφέροντας μεγαλύτερη σιγουριά.

Δείτε ακόμη: Οδηγούμε το τετρακίνητο Mazda CX-30 2.0 Skyactiv X AWD

Οι έρευνες που έγιναν από την εταιρεία αποδεικνύουν ότι οι περισσότεροι οδηγοί όταν ξεκινούν να στρίβουν σε μια στροφή, κάνουν μερικές διορθώσεις πορείας στη συνέχεια επειδή το τιμόνι ανταποκρίθηκε περισσότερο ή λιγότερο από αυτό που περίμεναν. Με το G-Vectoring Control Plus, το Mazda CX-30 βοηθά τον οδηγό να προβλέψει με ακρίβεια την αντίδραση του αυτοκινήτου, άρα και να οδηγεί πιο στρωτά, με μεγαλύτερο αίσθημα ασφάλειας.  

Ο κινητήρας 2.0 Skyactiv X που λειτουργεί σαν diesel

Χάρη στην τεχνολογία SPCCI (Spark Controlled Compression Ignition) ο ατμοσφαιρικός τετρακύλινδρος κινητήρας βενζίνης 2.0 λίτρων με την ονομασία Skyactiv X και τους 186 ίππους έχει χαρακτηριστικά λειτουργίας βενζινοκινητήρα και πετρελαιοκινητήρα, μαζί! Πιο συγκεκριμένα, υπάρχουν μπουζί όπως σε όλα τα μοτέρ βενζίνης, όμως σε συγκεκριμένες συνθήκες ο Skyactiv X συμπιέζει το καύσιμο και προκαλεί αυτανάφλεξη, όπως κάνουν οι κινητήρες diesel. Το αποτέλεσμα είναι η μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και οι χαμηλότερες εκπομπές ρύπων, σε σύγκριση με ένα αντίστοιχο μοτέρ 2.0 λίτρων.

Η τιμή του Mazda CX-30 στην Ελλάδα

Όπως αναφέρουμε και παραπάνω, η εισαγωγική έκδοση του Mazda CX-30 με το όνομα Skyactiv-G122 κοστίζει από 28.378 €. Φυσικά, υπάρχουν και οι κινητήρες Skyactiv-G150 με 150 ίππους και Skyactiv-X186 με 186 ίππους. Ο πρώτος στοιχίζει από 31.253 στην έκδοση Plus και ο δεύτερος, από 31.872 € στην έκδοση GT. Όσοι ενδιαφέρονται για αυτόματο κιβώτιο, η τιμή εκκίνησης είναι 33.378 € και οι τετρακίνητες προτάσεις, από 34.131 €. Τα επίπεδα εξοπλισμού είναι διάφορα, από το σπορ GT και GT Plus έως τις άκρως ενδιαφέρουσες Homura

Δείτε εδώ όλες τις εκδόσεις, τις τιμές και τον εξοπλισμό του Mazda CX-30

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...