Ηλεκτρικό SUV έσπασε το ρεκόρ Guinnes για drift σε πάγο! [video]

Επί 7,351 χιλιόμετρα, ο ικανότατος οδηγός ντρίφταρε με το ηλεκτρικό αυτοκίνητο πάνω σε μια παγωμένη λίμνη.

  • -
  • -

Όχι ένα, αλλά δύο ρεκόρ ντριφτ πέτυχε το Skoda Enyaq RS iV στη λίμνη Stortjärnen της Σουηδίας, αποδεικνύοντας πως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα δεν είναι μόνο αποδοτικά σε συνθήκες ψύχους, αλλά και άκρως απολαυστικά.

drift

Σε μια περιοχή, όπου οι θερμοκρασίες είναι μόνιμα κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου και οι ακτίνες του ηλίου σπάνιο φαινόμενο, η Skoda κατάφερε να σημειώσει ρεκόρ μεγαλύτερης πλαγιολίσθησης για κάθε κατηγορία οχήματος και μεγαλύτερης πλαγιολίσθησης στον πάγο για EV με το ίδιο αυτοκίνητο. Αμφότερα τα ρεκόρ, πιστοποιήθηκαν από την Guinness World Records.

drift

Συγκεκριμένα, το Enyaq RS iV, με τον Richard Meaden πίσω από το τιμόνι, πραγματοποίησε ελεγχόμενη πλαγιολίσθηση για 7,351 χλμ., τη μεγαλύτερη που έχει επιτευχθεί ποτέ σε τέτοιες συνθήκες. Η διαδρομή ήταν κυκλική, με περίμετρο 188,496 μέτρων. Ο ικανότατος οδηγός διέγραψε ντριφτάροντας με το σπορ ηλεκτρικό τσέχικο SUV, 39 πλήρεις κύκλους σε χρόνο 15 λεπτών και 58 δευτερολέπτων, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 48,69 χλμ./ώρα.

Διαβάστε εδώ για το Skoda Enyaq RS iV

drift

Τι ελαστικά φορούσε το Enyaq που πέτυχε το ρεκόρ

To αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε για τα ρεκόρ ήταν παραγωγής, με δύο ηλεκτροκινητήρες ισχύος 299 ίππων, τετρακίνηση και μπαταρία χωρητικότητας 82 kWh που εξασφαλίζει αυτονομία άνω των 500 χλμ. Βέβαια, τα ελαστικά ήταν διαφορετικά προκειμένου να υπάρχει πρόσφυση σε πάγο. Συγκεκριμένα, εμπρός φορούσε ελαστικά της Michelin διαστάσεων 245/35 R20 με 600 καρφιά των 5 χλστ. και πίσω ελαστικά Nokian Hakkapelitta διαστάσεων 255/45 R20 με 300 καρφιά των 2 χλστ.

Δείτε ακόμη Οδηγούμε το Skoda Enyaq Coupe vRS iV

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...