Mazda MX-5 πρώτης γενιάς καταρρίπτει "άγνωστο" ρεκόρ (video)

Το “Miata” πέρασε από 2.900 φουρκέτες

  • -
  • -

Υπάρχει καλύτερο οδηγική αίσθηση από το να κατεβαίνεις μ΄ ένα δυναμικό πισωκίνητο όχημα μία δαιδαλώδη διαδρομή σε βουνό; Ειδικά όταν η ανάβαση και η κατάβαση συνοδεύεται από ένα παγκόσμιο ρεκόρ. Κάτι τέτοιο πέτυχε, λοιπόν, ένα Mazda MX-5 πρώτης γενιάς.

Τη νύχτα της 17 Ιουλίου, η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία, θέλοντας να γιορτάσει την 30η επέτειο του MX-5, κατάφερε να «κλείσει» το πέρασμα Kaunertal στην Αυστρία. Η πρωτοβουλία της εν τέλει απέδωσε καρπούς,  με το “Miata” να γίνεται νέος κάτοχος παγκοσμίου ρεκόρ όσον αφορά τις περισσότερες φουρκέτες μέσα σε διάστημα 12 ωρών.

Συγκεκριμένα, η προσπάθεια κατάρριψης του ρεκόρ ξεκίνησε στις 19.00 μμ (τοπική ώρα), ενώ το σκοτάδι δεν ήταν το μοναδικό εμπόδιο που κλήθηκε να υπερκεράσει το δημοφιλές μοντέλο, μιας και γρήγορα έκανε την εμφάνισή της μια έντονη βροχόπτωση.

Παρά τις δυσκολίες, το “Miata” κατάφερε να φέρει εις πέρας την αποστολή. Εντός 12 ωρών πέρασε από 2.900 φουρκέτες, ήτοι περίπου 1.400 περισσότερες από τον προκάτοχο του ρεκόρ. Για να είναι, μάλιστα, έγκυρο το εγχείρημα, κάθε στροφή έπρεπε να κυμαίνεται μεταξύ 150 και 180 μοιρών.

Το μοντέλο που έγραψε με χρυσά γράμματα τ’ όνομά του είναι ένα Mazda MX-5 5 Mk1 το οποίο υποβλήθηκε σε κάποιες –άγνωστες- επεμβάσεις από την ομάδα “Mazda Garage”. Όσον αφορά τους ανθρώπους που κάθισαν πίσω από το τιμόνι αυτοί ήταν οι Jan Spieb, Niki Schelle, Stefan Novitzki και η Cyndie Allemann.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...