Hyundai: Νέο ρεκόρ πωλήσεων αυτοκινήτων το 2022!

Χιλιάδες οδηγοί αγόρασαν ένα νέο Hyundai στην Ευρώπη. Η κορεατική φίρμα πέτυχε εντυπωσιακά νούμερα την περασμένη χρονιά.

  • -
  • -

Σε μια χρονιά που χαρακτηρίστηκε από αβεβαιότητα, η Hyundai Motor συνέχισε να βελτιώνει τη θέση της σε ολόκληρη την Ευρώπη. Η εταιρεία κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια του κλάδου με ισχυρά αποτελέσματα πωλήσεων και ολοκλήρωσε το 2022 με εντυπωσιακά νούμερα, διαθέτοντας 518.566 οχήματα, που αντιστοιχούν σε αύξηση 0,5% σε σχέση με το 2021, κατακτώντας μερίδιο αγοράς ρεκόρ 4,6% στην Ευρώπη.

sales

Σε παγκόσμιο επίπεδο, οι πωλήσεις της κορεατικής αυτοκινητοβιομηχανίας ανήλθαν συνολικά σε 3,94 εκατομμύρια οχήματα, αυξημένες κατά 1,4%. Όσον αφορά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η ζήτηση ήταν πολύ αυξημένη, αγγίζοντας το +19% από έτος σε έτος.

Μεγάλη αύξηση στο «G5» της Ευρώπης  

Η αύξηση ρεκόρ του μεριδίου αγοράς στην Ευρώπη υποστηρίχθηκε από τις εξαιρετικές επιδόσεις σε όλες τις αγορές των «G5» της Hyundai, δηλαδή τις Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία, Γαλλία και Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδικότερα, στη Γερμανία παραδόθηκαν 105.074 νέα οχήματα, στην Ισπανία 59.503, στην Ιταλία πάνω από 41.000, στη Γαλλία 44.106 και στο Ηνωμένο Βασίλειο 80.419 αυτοκίνητα.

sales

Το 2022, τα αμιγώς ηλεκτρικά και τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα κατέκτησαν μεγαλύτερο ποσοστό πωλήσεων από ποτέ. Πάνω από το 16% των οχημάτων που πωλήθηκαν διέθεταν κινητήρες μηδενικών εκπομπών, με το Ioniq 5 να κάνει εντυπωσιακή είσοδο τον πρώτο χρόνο λανσαρίσματος με 38.970 μονάδες. Η φιλική προς το περιβάλλον γκάμα αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων των μοντέλων Plug-in Hybrid (PHEV) και Hybrid (HEV), ανέρχεται στο 39,8%.

Διαβάστε επίσης: Πότε θα δούμε το ανανεωμένο Hyundai i20 N

sales

Τι θα δούμε το 2023 από τη Hyundai

Το 2023 θα συνεχίσει η παρουσίαση μοντέλων Hyundai υψηλών προδιαγραφών. Εκτός από την πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του Kona που αποκαλύφθηκε πρόσφατα, ένα ακόμη άκρως ενδιαφέρον μοντέλο θα ενταχθεί στην γκάμα της φίρμας. Το Ioniq 5 N πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος, συμπληρώνοντας τη σειρά Hyundai N με το πρώτο της αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...